Zobacz pełną wersję : Nasze Rekordy ! :)
RYNIU co powiesz o "DoDik_29 ????????
hehe, wasze rekordy, ja nie probowalem swoich mozliwosci ale na klate (wiecej nie bylo ciezarkow :D na szkolnej silowni) 68 kg 30 powtórzen - czy to dobrze? 14 lat, waze 71 kg, wzrost 176
staz: 4 lata
Ciezko mi uwierzyc w staz i ilosc powtorzen! Chyba troche przesadzil kolega :P
no właśnie, dopiero co pojawił sie na forum i już z takim wynikiem. Może chłopak chciał sie dowartościować he he he .
70kg 30 powtórzeń dobre sobie.
A wy nie zaczynaliście cwiczyc w wieku 10 lat tak jak on?http://img145.imageshack.us/img145/5563/73818459oa5.gif
nom. ale trzeba uważać żeby sobie krzywdy nie zrobić. ! a jak on porywa sie na taki ciężar to świadczy o nierozwadze. jak bierze 70 kg x 30 pow... to ile może wziąć raz. pomyśl czy to mądre.
znaczy sie wycisnąć maksymalnie . (100)
KamilosZMC
21-01-08, 00:03
To jakiś mutant po czarnobyluu chyba hahahah 14 lat i 68kg na klate 30 razyy:D woow :D albo z Dragon Balla sie urwał i jest super sajanem loool xD xD xD
no moze 1-2 razy by wycisnal w tym wieku jakby powialo pod gryf :P
widać że chłopaka zgasiliśmy. Ciekawe co odpisze ???
MUTANT PO CZARNOBYLU dobre ole sie uśmiałem :lol:
No moze nie mutant, ale jakies cudowne dziecko polskiej kulturystyki
nie, nie zgasiliscie, po prostu nie wchodzilem na forum przez dwa dni. :P
wczesniej sie nie rejestrowalem na zadnym forum, a cwiczylem se dla czystej przyjemnosci, bo lubie cwiczyc. :D Fotki mam stare, jak bede mial mozliwosc albo cyfrowke to zrobie i dam na forum. Ciezar zwiekszam co jakis czas, przeciez odrazu nie podnioslbym tyle,zreszta 3 lata temu mialem trudnosci z podniesieniem 2 razy 40 kg... sila wzrasta wraz z czasem cwiczen (w sumie - chodzi mi o staz), a im intensywniejszy trening tym lepsze efekty mozna osiagnac, :)
pozdro
a tam dodik pierdolisz :D
wkręcasz wałki moim zdaniem. :{}
chce filmik 14 latek 70kg x 30 ;D a potem twojego maksa (ze 120?)
to masz dodik co robić. zdjęcia i jeszcze tutaj kolega prosi o filmik. NIE ZAWIEDZI
Ale farmazony ty pierdolisz
koleś wypowiadaj sie konkretnie. kto farmazony... ??? A I NIE RZUCAJ MIĘSEM. !!!!!!!!
ja odnośnie tematu to średnio 150 wyciska na klate 200 przysiad i 200 martwy ciag heh
VegetaSSJ3
23-01-08, 22:26
No no SEba87 jestem pod wrazeniem jesli to prawda to gratulacje moze wrzucisz swoje foty chetnie bysmy cie zobaczyli
No wyniki świetne. Nie wiem tylko czy na czysto:)
a w opisie napisałeś że nogi 210 i martwy ciąg też 210kg SEba
skromnie 90 na klate (2michy cwiczen) a i przeplyne pod woda 25m ;D
A ile brałeś na początku ? Jak 60 :) to 30 kg w 2mce jest dobrym wynikiem.
jak tylko bede miec jak wrzucic fotki i filmik (nie mam cyfrowki ani kabelku do fona zeby na kompa dac fotki ani filmik) to dam, sorka ze z takim opoznieniem odpowiadam, mam ostatnio naprawde malo czasu, pozatym walentynki sie zbilzaja i trzeba sie przygotowywac ;]
jak bede mial fotki czy cos w tym stylu to wysle, pozdro
A ile brałeś na początku ? Jak 60 :) to 30 kg w 2mce jest dobrym wynikiem.
70 max było na poczatku z 20kg tez sie ciesze ;]
Moja waga 65kg.
Klata 85kg
podrzut 70
MC 130
ponad rok cwiczen.
Heh dzisiaj tak jakoś miałem okazje na bardzo twardej ławce i zrobiłem
110x5 http://img145.imageshack.us/img145/5563/73818459oa5.gif
ja chcialem sie pochwalic ze wzailem na klate 110(niedlugo 120) :) .... waze 80 kg
ja jak narazie na klate 94kg do końca marca pójdzie 100kg albo i więcej!!
pozdro
rocky123456
02-03-08, 17:06
na klatę biorę 50 kg a na jedną rękę 10 kg z 6 razy a sam ważę 61 kg. Mam 14 lat czy to dobry wynik?
Tak. Dobry, ćwicz dalej...
na klatę biorę 50 kg a na jedną rękę 10 kg z 6 razy a sam ważę 61 kg. Mam 14 lat czy to dobry wynik?
niezbyt
W tym wieku ? Dobry i nie pier...
ok, wynik zajebisty!
A jak jebniesz 55kg to w ogole kosmos.
A ja mam 15 lat. Ważę 77kg. I na atlasie wycisnę 110kg ( 1x )
a na sztandze 1 x 96.
I ja tam jestem zadowolony . ;)
czy 95kg na sztandze, 106kg w przysiadzie i 134 w matwym ciągu przy stażu 4miesięcznym i 80kg wagi to dobry wynik??
Wynik pozytywny ;D
Ja bym sie np bardzo cieszyl z takich osiągów..
Zależy od czego się startuje. Taka jest prawda.
Czy dobry wynik to sprawa osobista, bo ktoś może wyciskać 100 i dojść do 110 a ktoś może wyciskać 50 i dojść do 85.
Tak więc skończcie zadawać te pytania...
zaczynałem od 60kg. przez cztery miesiące do tego doszłem. brałem Activite massive gainer i dibencozide magnum. wg. wynik jest zadowalający.
po 4 miesiacach rekordy bijesz na martwy ciag?
po 4 miesiacach rekordy bijesz na martwy ciag?
tak. a co nie można??
rafalkomando
11-03-08, 19:56
zbędna rozmowa w tym tematu nie ma sensu!! bo będą osty, macie gg od tego tu sa tylko wasze rekordy!!
terrorsiejem
24-04-08, 11:52
moja waga 63 rekord w wyciskaniu sztangi z przed tygodnia 76. Zadawala mnie ten wynik :) ponieważ to duzo ponad 100 % mojej wagi :)
ok 120%... znosnie.
przysiad: 150
wycisk: 135
waga 98kg
wiek 17
Srednio w sumie, ale pol roku mase robilem bez przerwy, wiec nie bylo kiedy sily nabrac.
Jeszcze przed wakacjami machne sobie trening trojbojowy, to bedzie sie czym chwalic ;)
mój rekord na klatę 110kg
waże 70kg i mierze 185cm
NIKOLIS 168
06-07-08, 15:50
Wiek 17lat
Staz: 26miesiecy (24 z dieta)
Waga 83.5kg
Wzrost 181cm
Wyciskanie 120kg
Jestem bardzo zadowolony. Moj cel to dojscie w przyszłym roku do 150kg.
A marzenie 200:D hehe bedzie ciezko.
Staz : 10 miesiecy
Waga : 70-72 kg
Wzrost : 170 cm
WL : 105kg sprawdzalem sie 2 miechy temu
ale robie trening silowy wiec bedzie napewno wiecej
7 miesiecy z dieta
wycisk 145kg
martwy ciag 170kg
przysiad 155kg (lol2)
ostatnio sie sprawdzałem na ławie na poczatku czerwca i 120 poszło na 2 razy mysle ze 125 by poszlo. wiek 15 lat :)
Staz:4 mies
Wyciskanie:117kg(po nitro),a koncze serie na 97kg na 6 powt.
Martwego nie robie bo chce zyc:P Ale kiedys targnalem 140 kg
Barki ostatnia seria 85 kg na 6 powt
Przysiad ok 100 kg bo malo cwicze nogi...:/
Biceps ok 45 kg
Waga:73 kg
Wzrost 170 cm.
No to tyle o mnie:)
dominator875
28-07-08, 18:16
dzis-->modlitewnik(jedna reka):
1.seria 15x24kg
2.seria 12x26kg
3.seria 8x28kg:)
a to zdj z dzisiejszej pompy
A ja np zimą mogłem wycisnąć dwa razy 35kg z czego byłem strasznie niezadowolony. Jakieś dwa tygodnie temu wycisnąłem 50kg 4razy. Jak dla mnie jest do dobry wynik, lecz ciągle cwiczę bo wiem że to nie jest dużo. Ćwiczę tylko w domu, miałem jakiś plan bardzo spartański.
Nie wiem od czego to zależy że nie mogłem i nadal w sumie nie moge tyle wycisnąć, kiedy ciskałem 35kg to miałem około 185 i 70kg wagi. jak dla mnie gadanie że każdy powinien spokojnie wycisnąć swoją wage jest bez sensu. Moje wyniki są takie słabe a nie jestem ani gruby ani chudy, mam normalną budowę i 16 lat. Sam sie temu dziwie.
nic dziwnego jedni sa chudzi jak patyk a sa silni a inni wielci i slabi :)
mimo wszystkiego trza isc do przodu. najwazniejsze ze cos chcesz w sobie zmienic
a ja na klate cisne 125 przy masie 70kg i wzroscie 175 a niedawno skaczyłem dopiero 18 lat i jestem tylko po jednym cyklu na mono staz 2 lata
Mały_Mateo
07-09-08, 12:01
starz ponad rok.
waka 79 aktualnie
wzrost 182
cykle kreatynowe , zero SAA
wiek ponad 17
3 tyg temu poszło 190 MC
A moje wyniki to:
klata:115kg
waga:71kg
biceps:39cm
przedramie:31,5cm
wzrost:187cm
podrzut:93kg.
Jak myślicie to dobre wyniki?Mam 18 lat
Arus ma racje, to wyzej to jakas sciema... gosciu ma 187 cm wzrostu i 71kg wagi to naprawde suchar...
39 cm w bicu... juz to widze...
ja biorę na klatę 75 kilo w martwym myślę że wezmę 100 na razie nie próbowałem jeszcze ale 75 biorę 3 razy bez problemu ;] na braki 60 kg w przysiadzie jeszcze nie próbowałem ;/
w biegu na kilometr miałem czas 3.20 ;]
jak na 14 lat to dobre wyniki???? ćwiczę dopiero 8 miechów ćwiczę ale tak maniakalnie 4 godziny dziennie ;]
bardzo słąbo ja w twoim wieku mialęm 2minuty na kilometr i wyciskałem 130 2 razy na klate
ja biorę na klatę 75 kilo w martwym myślę że wezmę 100 na razie nie próbowałem jeszcze ale 75 biorę 3 razy bez problemu ;] na braki 60 kg w przysiadzie jeszcze nie próbowałem ;/
w biegu na kilometr miałem czas 3.20 ;]
jak na 14 lat to dobre wyniki???? ćwiczę dopiero 8 miechów ćwiczę ale tak maniakalnie 4 godziny dziennie ;]
jak dla mnei to to zadne wyniki
co do cwiczenia 4h dziennie to wynikow z tego nie bedzie, mozesz byc pewien. W Twoim wieku to 3x w tygodniu max 1,5h + dieta. Zajrzyj do odpowiednich dzialow
bardzo słąbo ja w twoim wieku mialęm 2minuty na kilometr i wyciskałem 130 2 razy na klate
nastepny bajkopisarz... kompleksy leczysz?
ja tez raczej rekordow nie bije
wole nalozyc mniejszy ciezar a cwiczenie zrobic dokladnie, moze za niedlugo sprobuje wziac na maxa na klatke, choc po dlugiej przerwie jaka mialem na silowni mysle ze rewelacji by nie bylo :(
Wczorajszy rekord na klate 203kg tak że jeszcze nie jest tak źle, potem dodałem 2 kg i lipa , przy tak sporym obciążeniu nawet 2 kg robi zajebistą różnice.
u mnie na klate 145kg przy wadze 93 i wzroscie 180, vold niezły wynik ale powinneś więcej bo patrząc na awatar jesteś dość wyzarty :)
RockyBalboa
30-09-08, 11:19
w martwym myślę że wezmę 100 na razie nie próbowałem jeszcze ale 75 biorę 3 razy bez problemu ;] na braki 60 kg w przysiadzie jeszcze nie próbowałem ;/
ja nic nie chce mowic ale obawiam sie ze Ty zaniedlugo z siebie kaleke zrobisz, robic martwy i jeszcze z takim obciozeniem, rob jak chcesz ale radzilbym bardziej wychamowac ;)
u mnie na klate 145kg przy wadze 93 i wzroscie 180, vold niezły wynik ale powinneś więcej bo patrząc na awatar jesteś dość wyzarty :)
Jaki wyzarty? na diecie jestem :)
Wczorajszy rekord na klate 203kg tak że jeszcze nie jest tak źle, potem dodałem 2 kg i lipa , przy tak sporym obciążeniu nawet 2 kg robi zajebistą różnice.
Gratulacje !!! ,bariera 200 pokonana,jak dla mnie po za zasięgiem bo nie mam diety :D
Mam krótkie pytanie do <B>voldemort</b>sory że pytam w temacie gdzie nie powinienem pytać ale ciekawi mnie jak podchodzisz od 203kg .Przygotowanie,czyli rozgrzewkowe serie na maksa czy raczej na wyczucie.Nie wiem jak wykonać przygotowanie do sprawdzenia możliwości aby uzyskać optymalny kilogram i jednocześnie być na to przygotowany tak aby krzywdy sobie nie zrobić?
vold dodaj fote tą co masz w avatrze do foto galery:D
jazonek1990
30-09-08, 22:10
Ja przy wadze 69 kg i po okresie treningowym 6 miesiecy wiciskalem 85 kg w tym czasie czuje lekki przyplyw sil no sie okaze :)
vold dodaj fote tą co masz w avatrze do foto galery:D nie ma co oglądać zwykła ze mnie oskrabinka :)
007 - jeśli chodzi jak się zabieram to mniejwięcej wiem ile mogę podnieść, rozgrzewka ok 100kg, kilka minut przerwy i max ciężar i co najważniejsze kumpel do asekuracji !
Pozostaje kwestia jak te wyciskanie wygladalo... Jezeli poprawnie, to znaczy z biodrami i glowa na desce, bez odbicia i z przytrzymaniem, to wynik dobry. Jak oszukane to sredni, a po takiej ilosci koksu slaby.
I waga pewnie powyzej 110kg, nie?
Bardzo dokładnie, teraz spora redukcja waga 97.
*TERRORBLADE*
01-10-08, 21:16
No ja to już wogóle nie mam się czym poszczycić , no ,ale jak wszyscy się udzielaja to i mi wypada ;)
Wracam po półrocznej przerwie i przy wadze 75kg na płaskiej na klate wyciskam 105 kg.
MC to nawet nie sprawdzam,bo kręgosłup jest przyczyną przez która musiałem odpuscic sobie trenningi na jakis czas :(
Bardzo dokładnie, teraz spora redukcja waga 97.
No to wynik dobry. Bez koszulki rozumiem?
Ja przy tej samej wadze cisne ponad 50kg mniej.
ja wczoraj podniosłem 75 na płaskiej
Słabo ja na 14 lat? ważę 70 kg...
slim shady
12-10-08, 20:58
voldemort (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=458) na czym tyle zjechałes czy tajemnica mistrza :D ?
U mnie nie ma tajemnic, ze wspomagaczy tylko podskórny helios, tylko że dieta wysoko białkowa , mało węgli a tłuszcz na minimum.
Drążek(zostałem tu przekierowany żeby bajzlu nie robić ^^) hmm ja ze swojej strony nie mogę pochwalić się jakimiś niebiańskimi wyczynami . No więc podciągnę się z nachwytu (wykonując poprawnie) 10 razy... próbuje też na szerokich z nachwytu (około 90 cm odległości miedzy rękoma), no ale jest dużo ciężej i robię maksymalnie 5. a jak Wy radzicie z drążkiem ??
slim shady
28-10-08, 23:20
narazie nie masz czym sie chwalic, drążek tez narazie nie jest moją mocna stroną (po redukcji powinno byc lepiej)
narazie nie masz czym sie chwalic, drążek tez narazie nie jest moją mocna stroną (po redukcji powinno byc lepiej)
tez tak myslalem, ale nic bardziej mylnego
sila na redukcji leci duzo szybciej niz kilogramy :D
shady no i czym sie chwalisz.
przecietny dorosly czlowiek w wieku 18-30 lat powinien podciagnac sie 10 razy. a nie gosc co cwiczy na silowni...
ale pieprzysz
Jezeli chodzi o podciaganie sie na szeroko, to statystycznie ujmując, powyzej 12 to juz dobry wynik.
slim shady
29-10-08, 17:53
tez tak myslalem, ale nic bardziej mylnego
sila na redukcji leci duzo szybciej niz kilogramy :D
wiem wiem ze siła tez spada, ale kiedys nie mogłem sie podciagnac ani razu, zrzuciłem 10 kg i mogłem powyzej 6 razy,
NIKOLIS 168
29-10-08, 20:49
ja tez 2-3 lata temu moj rekord to 2 razy (i to nie do konca dobrze wykonane) teraz sie z tego smieje bo podchodze pod drazek i jade 12-10-8 a rekord to 21.
ja sie nie chwale;p a po drugie nie mam nawet jeszcze 17 lat ;d tez robie seriami 10/9 /8/7/7
przemek_yo
30-10-08, 22:15
a jak ktos umie sobie cialem pomoc (taki wymyk; odbicie) to na zawodach drazek ma wygrany, bo sedziowie pozwalaja <chujnia>
waga 95 kg wyciskanie na klate 170 x 2
30 lat staz 7 lat troche w tym czasie bylo przerw.teraz zaczynam po rocznej przerwie i chce wrocic do formy albo jescze lepsze wyniki.pozdrawiam
przemek_yo
07-11-08, 14:37
test coopera - 2800m, czyli w mojej kategorii wiekowej granica najlepszego wyniku, moglem sporo wiecej tylko ze po kontuzji jestem i mijalo mi sie z celem bez sensu metry robic ;)
test coopera - 2800m, czyli w mojej kategorii wiekowej granica najlepszego wyniku, moglem sporo wiecej tylko ze po kontuzji jestem i mijalo mi sie z celem bez sensu metry robic ;)
znośnie...
hehe dobrze by było ponad 3000 ;)
2850 w wieku 17 lat robiłem na zaliczenie oderwany od biurka i na ciężkim kacu
to i tak nic bo nasi sportsmeni mieli nawet 3500
elo
przemek_yo
29-11-08, 21:23
ja na styk robilem co do metra bo po kontuzji jestem
panowie, chyba wam sie forum pomylily... to nie jest jakas pedalska potancówka... ;)
Ostatnio na klatke 120kg x6 z przytrzymaniem na klatce ok 0,5s i na gorze 1s. Rekordu na raz jeszcze nie robilem, choroba sie przytrafila... ;)
hardworkOUT
30-11-08, 21:33
". to nie jest jakas pedalska potancówka..." a to do czego ?
A jaki związek maja maratony lekkoatletyczne do kulturystyki?
Biegi dlugodystansowe i kulturystyka, to dyscypliny wzajemnie wykluczajace sie. Zeby dobrze biegac trzeba wazyc 60kg i miec dobrze wycwiczony uklad oddechowo-krazeniowy. Natomiast kulturystyka wymaga duzej masy ciala i zupelnie inaczej rozwinietego miesnia.
Ponadto nie radze biegac osobom z duzą masa ciala. Mozna sobie ladnie stawy tym rozpierdolic - kazdy lekarz wam to powie.
A widze, ze tu zamiast opisywac swoje ciezko wypracowane rekordy, suchary zaczely sie przechwalac ocenami z WFu.
hardworkOUT
30-11-08, 22:12
taaa ktos chcial sprawdzic swoja wytrzymalosc i jest maratonczykiem.
" wymaga duzej masy ciala i zupelnie inaczej rozwinietego miesnia." mam wrazenie po tym poscie ze masz malutka wiedze na temat treningow. jak widzisz trening masowy ? praca-dom-silownia. i waga do przodu ? i co, to jest takie zdrowe ? moze ktos ma inne sroki w dazeniu do celu, niekoniecznie do kategorii +125.
"Ponadto nie radze biegac osobom z duzą masa ciala. Mozna sobie ladnie stawy tym rozpierdolic" - cwiczenia na silowni wcale nie obciazaja stawow, sa wrecz wskazane nie ?
"A widze, ze tu zamiast opisywac swoje ciezko wypracowane rekordy, suchary zaczely sie przechwalac ocenami z WFu."
suchary hahahaha. skad wiesz czy obaj, przmek_yo i adonis18 nie robia na treningu klatki rozgrzewki w postaci 120x6 ?
haha jakies takie przeczucie... :)
tak przy okazji - te Twoje rekordy na mc to klasykiem czy sumo robione? Bylem zmuszony zmienic technike MC na sumo, juz kupe czasu z tym walcze, a nadal mi slabo idzie... Masz jakies doswiadczenia w tej kwestii?
hardworkOUT
30-11-08, 22:24
klasykiem, na sumo za duzy wzrost i mi niewygodnie robic, a szkoda, bo na sumo prawie zawsze przebitka jest.
Nie szkoda Ci kregoslupa na klasyk? Sumo duzo zdrowszy.
adonis18 poczul sie dowartosciowany hahahahaha
hardworkOUT
30-11-08, 22:43
nigdy nie mialem zadnej kontuzji, czy bolow kregoslupa, rok temu na systematycznych przeswietleniach u znajmego lekarza tez ok. powiedzial ze mam kregoslup jak zdrowy 30 latek, a lat mam 31. pozatym w sumo z racji wzrostu niemoge sie wbic i koci grzbiet robie, wiec zostaje przy klasyku.
no ja tez przy sumo mam trudnosci z utrzymeniem prostych plecow.... nie jest latwo to wycwiczyc...
klasyk duzo bardziej obciaza kregoslup... a jako trojboista powinienem go oszczedzac.
hardworkOUT
30-11-08, 22:54
skoro o 3boju mowa to raczej sproboj wycwiczyc sumo, przebitka nad klasykiem jest dosc spora kilkanascie/kilkadziesiat kg, w zaleznosci od maksa.
no, cwicze, cwicze... trudno znalezc cokolwiek w internecie na temat wykonywania ta technika... przydalyby mi sie jakies cwiczenia rozciagające i pomocnicze...
No nic, dokoncze obecny plan treningowy, a potem uloze cos zeby podciagnac pozostale boje, bo jak na razie to mi tylko klatka dobrze idzie...
Nie szkoda Ci kregoslupa na klasyk? Sumo duzo zdrowszy.
adonis18 poczul sie dowartosciowany hahahahaha
hehe nikt nie musi mnie dowartościowywać ;)
dałem soga hardowi bo zawsze dobrze gada i ma profesjonalne podejście do sportu ogólnie.
biegam dla kondycji i tyle. a sucharem nie jestem ;)
może ci sie to podobać czy nie ale to moja sprawa i nie preszkadza mi jakoś bardzo w pakerce choć czasem tlenu nie starcza. nie wszystko kręci się dookoła wyciskania. poza tym co jest pedalskiego w bieganiu?
elo
suchary hahahaha. skad wiesz czy obaj, przmek_yo i adonis18 nie robia na treningu klatki rozgrzewki w postaci 120x6 ?
tak, w tym poscie hardwork epatuje swą wiedzą i profesjonalizmem!
Nie widze nic zlego w bieganiu, zwlaszcza na redukcji. Jednakze juz przy 85kg wynikow na dystans dobrych nie da sie robic.
Nie widze nic zlego w bieganiu, zwlaszcza na redukcji. Jednakze juz przy 85kg wynikow na dystans dobrych nie da sie robic.
wiesz co oznacza słowo "OGÓLNIE" ??
poza tym nie czytasz ze zrozumieniem. nie biegam już dla wyników tylko dla siebie. nie spamuje wiecej w tym temacie. pozdrawiam wszystkich
elo
hardworkOUT
01-12-08, 22:36
.....
a jak tam z twoja wiedza ? bo chyba cos cieniutko.
chwalisz sie 120x6 jakby to bylo niewiadomo co i odrazu pisesz do gostkow ktorzy biegaja ze sa pedalami ?
"jednakze juz przy 85kg wynikow na dystans dobrych nie da sie robic."
co jest wyznacznikiem dla ciebie 'dobrego wyniku' ? wynik kwalifikujacy sei na olimpiade ? a moze masz ustalone jakies granice jaki wynik jest zly jaki jest dobry ? nie kazdy trening na silowni widzi w ten sposob zeby pokonywac na zmiane trase z pokoju do lodowki, i z domu na silownie. juz nie wolno biegac dla zdrowia bo jest sie pedalem.. jak to wszystko sie szybko zmienia. a dobry wynik w biegach dlugodystansowaych nie musi byc dobry ogolnei ( czy wg twoich kryteriow ) , moze byc dobry indywidualnie dla kogos kto go wykonuje i to wystarcza.
wiec jesli myslisz ze bieganie ( krotko czy dlugo dystansowe ) i trening silowy/masowy sie wzajemnie wykluczaja to... ci wspolczuje neiwiedzy.
wez np trening plyometryczny i po jego zakonczeniu trening silowy, lepsze wyniki niz sam trening silowy sa prawie ze gwarantowane. wiec ?
Cos sie mnie tak uczepil jak pijany plotu?
Czepiasz sie za slowka, nie napisalem ze bieganie jest pedalskie. Mialem na mysli zupelnie co innego.
Temat przybral zupelnie inna forme niz powinien. Zreszta napisalem juz to w poprzednim poscie i nie zamierzam sie tlumaczyc. Skoro nie skumales, to trudno.
W dodatku pedalska potantowka to cytat i trzeba byc po prostu idiotą, zeby uwazac, ze pedał to obraza. Poza tym post byl z przymrozeniem oka, a Ty potraktowales go smiertelnie powaznie.
Trening plyometryczny to trening poprawiajacy dynamike. Niezbyt uzyteczny do TS. Wprawdzie dynamike ruchu przy trojboju tez trzeba cwiczyc, ale jest to sprawa zdecydowanie drugorzędna. Duzo wazniejsze jest budowanie sily statycznej - a na jej podstawie - dynamicznej.
Nie probuj mnie zgasic jakimis malo znanymi ciekawostkami.
Mam nieodparte wrazenie, ze moj porzedni post odebrales jako zaplanowany atak na Ciebie, a to byl atak na adonisa. Nastepnym razem, zanim odszczekniesz, przeczytaj wątek dwa razy, zeby oprocz tresci, zrozumiec tez kontekst.
No i zestawienie biegania krotko i dlugo dystansowego razem - nie wiem czy swiadome, w moich oczach juz dyskredytuje wartosc merytoryczna Twojej wypowiedzi.
Sprinty jak najbardziej. Zajebiste cwiczenie na poprawe sily i mocy. Na moc tez polecam na przyklad pchanie auta.
Co do chwalenia sie, to nie wiem o co Ci chodzi. Napisalem to w zupelnie normalny sposob, nie gloryfikując wlasnej osoby. Taki jest temat watku - 'Nasze rekordy'.
Poza tym zupelnie obiektywnie mysle, ze 6x120kg na klatke z przytrzymaniem to bardzo dobry wynik, a jak na moj wiek - prawie znakomity. I nie sądze, zebys twierdzil inaczej - sam dobrze wiesz, ze tak jest.
hardworkOUT
02-12-08, 19:38
dobra niechce sie klocic i spamowac bo po warnie zarobimy
napsize tylko;
co do plyometrii nie chodzilo mi konkretnie o TS ( choc tutaj tez przydatny jest, szczegolnie przy siadach ) pisalem w kontekscie treningu silowego ( np zwykle silowe fbw ). a nei zaprzeczysz ze plyometria ma wplyw na treing silowy jesli jest stosowana poprzedzajaco. i bynajmniej nie jest to wplyw negatywny.
a biegi krotko i dlugo dystansowe. wydaje mi sei ze dlugodystansowe Ci nie pasuja. jezeli w kontekscie mocy to slusznie nie pasuja. ale nie kazdego interesuje pobijanie rekordow ( tak jak mnie i ciebie ) niektorzy silownie i biegi traktuja jako srodek do np dobrego zdrowia. i w tym kontekscie pisalem o biegach
no offence
Klatka 88.5kg. MC 152kg, Przysiad 100kg, Biceps 55kg wiek 19lat waga 73kg, wzrost 180cm.
dobra niechce sie klocic i spamowac bo po warnie zarobimy
napsize tylko;
co do plyometrii nie chodzilo mi konkretnie o TS ( choc tutaj tez przydatny jest, szczegolnie przy siadach ) pisalem w kontekscie treningu silowego ( np zwykle silowe fbw ). a nei zaprzeczysz ze plyometria ma wplyw na treing silowy jesli jest stosowana poprzedzajaco. i bynajmniej nie jest to wplyw negatywny.
a biegi krotko i dlugo dystansowe. wydaje mi sei ze dlugodystansowe Ci nie pasuja. jezeli w kontekscie mocy to slusznie nie pasuja. ale nie kazdego interesuje pobijanie rekordow ( tak jak mnie i ciebie ) niektorzy silownie i biegi traktuja jako srodek do np dobrego zdrowia. i w tym kontekscie pisalem o biegach
no offence
Moj plan treningowy jest dosc napiety, cwicze 5 razy w tygodniu po dwie godziny, gdybym jeszcze dorzucil biegi wytrzymalosciowe, to bym sie po prostu zajebal i nic by z tego nie bylo. Sceptycznie jestem nastawiony do tych 'cudownych' planow i kombinacji, bo wiem, ze tylko trening silowy przynosi mi efekty. Panowie, trzeba na prawde zapierdalac, zeby cokolwiek osiagnac.
Bieganie dlugodystansowe w ogole malo zdrowe jest. Czlowiek nie jest przystosowany to takiego stylu poruszania sie. Ale co kto lubi...
Tylko pamietajcie, ze to jest forum kulturystyczne i rekordy maja dotyczyc silowni, a nie lekcji wychowania fizycznego.
Klata 108 kg
Biceps ostatnia seria 50kg*6
Francuskie sztangą leżąc ost. seria 43kg*6
Wyciskanie siedząc ost. seria 62kg*6
20 lat 182cm 74kg
to na tyle.
Blackphoenix
12-12-08, 20:28
ok teraz ja się pochwale choć nie ma czym :D
50kg na klatę ,staż 4 miechy :D jak przyszedłem na siłownie miałem problemy z podniesieniem sztangi samej xD
lat 18, 189cm, 80kg wagi
patryk1336
21-12-08, 11:36
to tak moja waga 97 kg starz ogulem ze 4-5 lat wyciskanie 115 przysiad 120 na 5 powtorzen ciąg ok 160-170 nieprubowalem sie ostatnio i to by bylo na tyle :) i wiek mlody 17 lat jeszcze mam
Damiano220
25-12-08, 20:20
21 lat mam, cwicze na raty kiedy pozwala mi czas ogolem bedzie z 1,5 roku mam wycwiczona mase 95kg przy wzroscie 186 i tak:
najslabsza moja partia ktora mi najwolniej sila szla to jest klata moze dlatego ze technicznie nie wyciskalem tak jak trzeba i malo kiedy ja cwicze 115kg ale powoli mam zamiar sie nad nia wiecej skupiac:)
a najsilniejsze to w sumie kazde cwiczenie w ktorym sie cos dociaga np dociaganie hantelki w opadzie do tulowia jednoracz (cwiczenie na plecy) 80kg 10 powtorzen bylo by moze wiecej tylko nie moge wiecej zmiescic heh mysle ze to bardzo dobry wynik patrzac na innych..
pozdr i czekam na komentarze:)
Damiano220
26-12-08, 13:34
jak bylem wformie 1,5 roku temu chcialem wystartowac w zawodach propomp organizowanych przez "czesia" przygotowywalem sie pol roku bo niby twardo mialy byc mistrzostwa europy wlasnie w robieniu pompek na czas, co sie okazalo niby "Mistrz czeslaw" zebral tylko kase od ludzi na zawody i na tymsie skonczylo :D polska..
jak dla mnie powinni z nim zrobic porzadek ja na szczescie kasy nie wplacilem(50zl) bo bym musial sie pofatygowac..wracajac do sedna sprawy robilem na jednej rece
100pompek :) ale zawsze jakas tam sila zostawa choc tyle heh
Damiano220
30-12-08, 21:43
juz poprawilem technike(lokcie skladam do wewnatrz)i na klatke 130:)
monohydrat
30-12-08, 21:57
Damiano220 skad ty sie chlopie urwales... z choinki??
hardworkOUT
30-12-08, 22:51
swieta sa to mozliwe ;)
Damiano- 3maM CiÓki Sa dalsą karJerĘ
Może rozpiszesz się coś na temat twoich treningów itp.:)
Damiano220
31-12-08, 09:36
heh ciesze sie ze i mi udziela sie atmosfera swiateczna:) powiem tak zawsze cwicze jak juz sie za to zabieram czy dluzej czy krocej na maxa!:) i wyniki przychodza same. co do klatki to sam bylem zszokowany ze tak mi sila poszla ale to dlatego ze wyciskam calkiem inaczej(rece normalnie rozstawione na szerokosci barkow ciutke moze szerzej przede wszystkim co mi pomoglo podniesc wiekszy ciezar rece chowamy blisko tulowia,klasycznie wyciskamy ramionami) poza tym mam prace ciezka fizycznie heh ukladam worki 25-30kg na palety i dziennie 30-80ton w zaleznosci ile zamowien jest na cala polske:) co do swoich treningow jak bedziecie chcieli chetnie sluze pomoca:) sam zabieram sie do wziecia jakies odzywki bo jeszcze zadnej nie bralem a to bedzie moja 4 w zyciu 1 kreatyna reszta bralem gainery bo chudy bylem:P
Damiano polecam ci abyś spróbował odlotowe plany treningowe np,FBW by HardworkOUT . Wielu ludzi je chwali,tobie pewnie też się spodoba.Tak jak ćwiczyłeś wcześniej to owszem jakieś tam postępy były ale teraz mogą być większe. Wyciskanie wąsko to bardziej triceps się angarzuje niż klateczka. :)
Damiano220
31-12-08, 11:32
zgadza sie bardziej sie angazuja miesnie trojglowe tyle ze lapie sztange tak jak wczesniej czyli szeroko a rece jak najbardziej do srodka na sile tak jest najlepiej na rozbudowe klaty na odwrot:)
co do wyciskania poki co sprawdza mi sie metoda jak trojboisci ja stosuja:) trening w zaleznosci kiedy masz czas wiadomo kazdy inny prowadzi tryb zycia ja moge sobie poki co pozwolic tylko 2 razy w tyg i powiem Ci ze narazie trenuje tylko nad sila klatki poniewaz reszta w zupelnosci jest fatygowana w pracy heh
a cwicze w ten sposob ze wyciskam kolo 7 seri po 2-3 powtorzenia z okolo 85% moich mozliwosci i powiem Ci ze to dziala. przyzwyczajasz sie do duzych ciezarow testosteron najlepiej wtedy osiaga stan produkcji i sila rosnie:)
narazie stosuje moje metody treningowe i tego sie trzymam.mialem prawie 2 lata przerwy wiec poki co trenuje na ile moge bez wiekszych "rozpisek"heh
jezeli jakis "stazysta" moze mi polecic jakas odzywke tylko i wylacznie, na sile to prosze bede wdzieczny:)
wiek 17lat
waga 95kg
staz 3lata
wyciskanie na klate 140x2
mc - 190x2
przysiad 130
oo widze lachu koksy wchodzą
Boje sobie wyobrazac technike tego Twojego mc, skoro nogi masz takie slabe.
Ale jeszcze musisz kilka cykli zapodac zeby byc silniejszym ode mnie lol :D
Damiano220
04-01-09, 15:51
ja na nogi 150 x6
martwego ciagu nigdy nie robilem na maksa ani takze podnosilem duzych ciezarow takze nie wiem..
lachu te 140 w twoim wieku to troche za duzo:D jak mozesz napisz mi na priv co sobie wziales "mocniejszego" tak z ciekawosci chce wiedziec jak bede tyle za niedlugo bral na sucho:D
ja twoj max w mc robie 2razy wiec nie wiem kto jest silniejszy duzy to tez nie jestes.
42 w łapie to tez nie cuda jak na te twoje przechwalania. skąd wiesz ze mam słabe nogi?
w udzie mam 75cm wiec takie słabe tez nie sa.
widze ze ktos sie piekli....
teraz ty musisz zrobic jakis cykl zeby byc silniejszym odemnie... lol
damiano czy jak cie tam zwą
hmmm
jak by ci to powiedziec.. pogrzeb troche, i 140 za niedługo jak na twój wiek to tez nie cuda. masy to tez pewnie za duzo nie masz tak cos czuje
Damiano220
04-01-09, 16:02
heh jezeli dla Ciebie 140 na klatke bez zadnego cyklu zadnych odzywek jest malo majac 21 lat to musisz niezle ciupac hah:P mam takiego znajomego jak TY tylko ze wazy 75kg i wyciska na klatke 150 majac 17 lat tyle ze wzajemnie sie jeszcze z mlodszym od siebie bratem "kluja":D powinni zrobic osobny dzial i dla koksow i dla sportowcow:P
w udzie mam 75cm
będziesz dawał jakieś fotki ? 75 to sporo więc jest już co pokazać :)
ja na nogi 150 x6
martwego ciagu nigdy nie robilem na maksa ani takze podnosilem duzych ciezarow takze nie wiem..
lachu te 140 w twoim wieku to troche za duzo:D jak mozesz napisz mi na priv co sobie wziales "mocniejszego" tak z ciekawosci chce wiedziec jak bede tyle za niedlugo bral na sucho:D
lachu to leszczyk ktory zaczal koksowac zanim poszedl na silownie...
wyniki jak na jego wiek zajebiste, ale nie po koksach - jak na to co wzial to pizdeczka z niego, zawsze to powtarzalem...
moj mc to 200kg (w profilu mam chyba 195)
no i nogi 165, czyli 35 kg wiecej
a klata - gdybys wycisnal 150kg to bys napisal 150 a nie 140x2. Ja moglbym napisac 120x6, wyglada bardziej imponujaco niz 145. Poza tym ja robie klate z przytrzymaniem (rekordy tez) w dodatku na olimpijskim gryfie (na silowniach gryfy sa oszukane i nie maja 20kg). Tak wiec nawet jak napiszesz, ze robisz wiecej, to Twoje wyniki nie są miarodajne.
Przy czym lachu - w odroznieniu od Ciebie swoje rekordy zrobilem po jednym cyklu kreatyny i 2 puszkach bcaa. Ja na swoje osiagi duzo ciezej pracowalem niz Ty na swoje. I chocby dlatego mam prawo odnosic sie do Ciebie z pogardą. Bo zapierdalam tydzien w tydzien piec razy w tygodniu na 120 procent.
Nigdy tez, wbrew temu co twiedzisz, sie nie przechwalalem - mysle ze jest zupelnie odwrotnie. 42 cm to nie jest duzo? Ale wobec kogo to odnosisz - wobec siebie? Masz podobne wyniki po kilku latach (albo przynajmniej roku) koksowania, co ja bez odżywek i to dla Ciebie nie jest duzo?
Na mnie tez 42cm nie robi wrazenia, natomiast uwazam, ze to jest duzo. I 140kg na klate to tez jest duzo.
Gadasz tak, bo pojecia nie masz ile trzeba zapierdalac zeby bez koksow zrobic taki wynik. Dlatego dymam na Ciebie, na Twoje rekordy i na to co piszesz, bo nic nie jest Twoje - wszystko co masz to zasluga strzykawki.
A jak bedziesz chcial cos mi odpisac, to sie zastanow trzy razy, bo mnie nie przegadasz. Poza tym fakty sa na moja korzysc - Ty koksowales jak prosie, a ja wcale. W dodatku wbrew zdrowemu rozsadkowi probujesz wywyzszyc sie ponad moja osobe, co Cie dyskretytuje na calej lini.
ciaastek91
04-01-09, 19:36
paluch, daj sobie na wsrzymanie.
to, ze ty nie potrzebujesz koksu, to nie znaczy, ze inni nie moga go uzywac. to jest temat, w ktorym piszemy o swoich osiagach silowych, a nie o tym, jak udalo nam sie do danych ciezarow dojechac.
zaraz powiesz, ze wszystkie rekordy swiata sie nie licza, bo sportowcy biora koks.
Nie wkladaj mi w usta czegos, czego nie powiedzialem.
A to czy ktos bral czy nie jest kluczową sprawą. Kilogram kilogramowi nie rowny. Lepszy jest zawodnik co wyciska 150kg na czysto niz taki co robi 200kg na koksie.
hardworkOUT
04-01-09, 22:20
rowniez niemam szacunku do ludzi jadacych na koksie.
ale to nie temat na ten dzial. taki lekki offtop z mojej strony.
Lepszy jest zawodnik co wyciska 150kg na czysto niz taki co robi 200kg na koksie.
Ameryki tym nie odkryłeś, nie wiem po co piszesz na ten temat wypracowania jak wszyscy to wiedzą. Ale każdy robi i bierze co mu się podoba.
Co do samego tematu to zrobiła się niepotrzebna dyskusja i kłótnie, nie o to chodzi w tym temacie. Ktoś chce spamować zapraszam tutaj :
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=15421
Za kolejny nachalny i uporczywy spam pójdą ostrzeżenia :)
Pozdrawiam
heh jezeli dla Ciebie 140 na klatke bez zadnego cyklu zadnych odzywek jest malo majac 21 lat to musisz niezle ciupac hah:P mam takiego znajomego jak TY tylko ze wazy 75kg i wyciska na klatke 150 majac 17 lat tyle ze wzajemnie sie jeszcze z mlodszym od siebie bratem "kluja":D powinni zrobic osobny dzial i dla koksow i dla sportowcow:P
140 to dużo tylko żadna rewelacja, mój kolega w wieku 19 lat podnosił 160 i jestem pewien że nie koksował bo dobrze go znam
paluch uwżaj zeby cie ta duma nie podniosła. koksowałem jak prosie?? przynajmniej zrobiłem to z głowa i nie czuje sie ztym zle ze wziołem koks. hmmm paluch. jaki z ciebie jest filozozf wszystko wiesz najlepiej - co na przyszłosc nie procentuje. bo moze sie znalesc madrzejszy niz ty. i nie mow mi ile ja wkładamserca w moje treningi serca bo nie masz o tym bladego pojecia.
a ty damiano nie chwal sie wynikami kolegów bo sa nie wiarygodne.
21lat masz i tak sie cieszysz ze 130 podniosłes sa duzo lepsi niz ty i tak sie tym niepodniecaja. zastanów sie troche...
a i paluchu kazdy wyciska maxy na olimpijskim. i chyba kazdy przytrzymuje przy wysiskaniu napewno wiem ze ja tak robie.
Damiano220
05-01-09, 15:47
ale sie wrzawa narobila heh..
a wiec tak to do lachu:
podniecam sie tym 130 a wiesz dlaczego bo po przerwie 2 letniej na 2 treningu tyle wzialem nie trenujac klatki wogole!!(nie mowiac juz o dopalaczach.) heheh a trenuje w pracy sile plecow i jednoracz podciagam sobie hantelke w opadzie do tulowia(cwicznie na plecy)70kg bo wiecej nie zaloze lajtowo z 15 razy :) mysle ze to jest wynik o ktorym TY nawet ze strzykawka marzyc nie mozesz heheh:P bez urzy ziomek:) acha
mam namiary do tego ziomka moge Ci podac zapytasz sie moze sie nawet z nim spotkasz jak nie wierzysz:)
paluch:
jak to jeden z kolegow juz napisal nie burz sie az tak bardzo i ostroznie z tym co piszesz kultury bys sie nauczyl, jezeli o mnie napisales na poczatku twojego jakze wypoconego postu ze zaczalem koksic zanim ubralem sobie 1 raz trampki na silowni swiadczy o TYm ze jestes osoba ktora lubi ludzi obrazac zanim z nimi rozmawiac..
To jest post w ktorym kazdy sie dzieli swoimi winikami! to wszystko
damiano piss ziomek. masz racje z ta 70. i szacun. ale dasz mi nr do niego i co mu dam gadac?? podnosi ile podnosi wszystko.
jak to jeden z kolegow juz napisal nie burz sie az tak bardzo i ostroznie z tym co piszesz kultury bys sie nauczyl, jezeli o mnie napisales na poczatku twojego jakze wypoconego postu ze zaczalem koksic zanim ubralem sobie 1 raz trampki na silowni swiadczy o TYm ze jestes osoba ktora lubi ludzi obrazac zanim z nimi rozmawiac..
Ale z Ciebie matoł (a wcale tego nie zakladalem).
Przeczytaj moj post jeszcze z dwa razy to moze zrozumiesz, ze nie bylo tam o Tobie ani slowa.
Z lachem pyskowek tutaj prowadzic nie bede, swojego posta tlumaczyc tez nie bede - co chcialem to napisalem, a jak ktos nie rozumie to niech czyta az do skutku.
tmq tez jestes głąb
zwisa mi to i powiewa
nie ja tu robie burdel i zanizam poziom.
Oto gruba krecha:
__________________________________________________ ____
__________________________________________________ ____
Od tej chwili piszcie o rekordach i nie komentujcie tych wyników.
Każdy ma swoją rację i tyle. Piszcie swoje własne rekordy.
Damiano220
06-01-09, 15:57
nie komentuje tego paluch co napisales bo masz racje Tobie nie przegada:D
Rekord na bika 58 na modlitewniku 3 razy:) rekord 1,5 roku temu
80kgx2 na biceps w szerokim uchwycie.
Damiano220
09-01-09, 09:05
80kgx2 na biceps w szerokim uchwycie.
stojac czy na modlitewniku? napewno stojac:p
stojac 2 razy to pewnie musiales sie gibac az musze sprawdzic ile wezme:)
szeroko to szerzej niz szerokść barkow:) juz wiesz?
stojac ale przy scianie.
to nie były 2 powtórzenia oszukane.
150 kg na klate ale na razie próbuje sie dostac do 160 lecz wątpie czy cos z tego bedzie bo na redukcji jestem i na rzeźbe trenuje ale na masówce moze mi sie uda. Martwy 200 kg i przysiad 200 kg (więcej nie próbowałem nie chciało mi sie cięzarów zakładać i zdejmować;p) Waga 93 kg w porywach 95kg, łapka 43 cm (tak sobie)
150kg na klate, 210kg na MC, przysiad na maksa nie sprawdzałem, na bicka w ostatniej serii biore 70kg 8 ruchów ostatnie dwa oszukane, robiąc triceps na wyciągu brakuje mi obciążenia wkładam drugi bolec w sztabki i dokładam 20kg, ile jest sztabek nawet nie pamiętam
robiąc triceps na wyciągu brakuje mi obciążenia wkładam drugi bolec w sztabki i dokładam 20kg, ile jest sztabek nawet nie pamiętam
taa... robisz zle technicznie. U nas wszyscy tak robią - żeby wiecej.
Wczoraj wycisłem 152,5kg i sztabek na wyciagu wcale mi nie brakuje. Zapytaj kogos kumatego jak sie wykonuje to cwiczenie.
~170kg klata
250 MC
przysiadu nie sprawdzam bo mam kontuzje kolana
to bylo przy wadze 98kg
Kontuzje kolana masz i nastepny cykl szykujesz?
I w dodatku z tym kolanem rekordy na MC robisz?
Ile dokladnie cykli na saa miales?
kontuzje mam taka ze przy glebokich przysiadach mnie boli konkretnie kolano maxa sie boje wiec sprawdzac, przy mc nie mam takiego problemu...
hardworkOUT
10-02-09, 21:50
gdzie cie boli to kolano. na zewnatrz/wewnatrz, ??
Max 97.5kg
MC 152Kg
Przysiad 100kg
Wiek 19lat.
po zewnetrznej stronie lewego kolana
WL 100kg
WIEK 21 lat
RAMIE 37 cm
WAGA 78 kg
Bol kolana to powazna sprawa, ja bym tego nie bagatelizowal.
nogi teraz cwicze lekkim obciazeniem i nie z duzym zakresem ruchu...
hardworkOUT
12-02-09, 18:13
bashor
sproboj czegos takiego:
stan ze zloczonymi stopami , miedzy kolana wsadz poduszke i sproboj zrobic kilka/kilkanascie powt przysiadow i sprawdz czy boli
hardworkOUT (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=10226) zrobilem tak jak mowisz i jak robie glebsze przysiady z poduszka to boli i ostatnio czuje jakby mi w tym kolanie zaczelo tak troszeczke strzelac wlasnie na zewnatrz kolana jak robie przysiad...
hardworkOUT
13-02-09, 21:37
a jak robisz box squat to tez ?
bol w tych miejscach to najczestszy skutek po zakladaniu zbyt duzych ciezarow w przysiadach i nawet lekkiemu lataniu kolan na boki
od dawna cie boli ?
jak robie przysiad do jakiegos momentu to praktycznie nie boli ale i tak jest lepiej niz kiedys bylo, kontuzje mam juz okolo 4 miesiace
co to znaczy latanie kolan na boki?
hardworkOUT
15-02-09, 19:48
"jak robie przysiad do jakiegos momentu to praktycznie nie boli"
do jakiegos momentu , czyli ? konkretnie . jak robisz boxy czyli mniej weicej kat w kolanie 90stopni to boli ??
praktycznie nie boli , czyli boli bardzo lekko czy moze dosc 'srednio' opisz to bardziej
masz moze szpotawe badz koslawe kolana ???
powiedz mi jeszcze , nabawiles sie tej kontuzji przy konkretnym powtorzeniu czy moze 'zrobila sie' z czasem ??
a jesli przy powt to czy aby przypadkiem cos ci nie przeskoczylo/strzelilo w kolanie ? [czesciej sie to zdarza przy wstawaniu]
"co to znaczy latanie kolan na boki? "
hmmmm
musialem przeszukac YT z odpowiednim filmem 'jak nie robic przysiadow'
ciezko znalezc
http://www.youtube.com/watch?v=fOjNg8ZXAU8
zobacz np jak mu tutaj przy wstawaniu schodza kolana do wewnatrz.
zadko sie zdarza zeby na YT ktos wrzucal takie filmiki , czesciej to widze np na silowni.
a podejrzewam ze u bashor'a kolana lataly ale na ZEWNATRZ
bol zalerzy od obciazenia z jakim robie, jak robie serie z umiarkowanie ciezkim obciazeniem to bol zaczynam odczuwac jeszcze przed 90 stopni, jak lekkim robie to do 90 stopni praktycznie bezbolesnie dochodze, lecz wlasnie okolo pkt 90 stopni zaczyna sie takie cos ze mnie zawsze boli jak zrobie przysiad, nawet bez obciazenia, kolana mam w normalnym ksztalcie ani szpotawe ani koślawe, kontuzji sie nabawilem podczas walki... do niedawna ciezko mi bylo nawet po schodach wchodzic, ale powoli coraz lepiej jest bol teraz wystepuje tylko przy wiekszym wygieciu w kolanie
hardworkOUT
21-02-09, 17:18
wyznacznikiem jest bol.
cwiczenia nie powodujace bolu nie poglebiaja kontuzji
rehabilitacyjnie hack przysiady z podstawek
tak jak tutaj
http://www.youtube.com/watch?v=dTLeD780tt8
tylko lightowymi ciezarami powiedzmy nie przekraczajac 70kg
przy takich urazach czesto pomaga krioterapia ale chyba trzeba miec skierowanie
przemaswks
24-02-09, 12:38
15 lat waga 62kg~~ 71,5kg :smile:
16,5 lat- 78 kg
WL~ 85kg
MC~ 160kg
PRZ~ 145kg
przemaswks
12-03-09, 21:35
15 lat waga 62kg~~ 71,5kg :smile:
Wczoraj 75kg waga 63~~
slim shady
12-03-09, 21:38
oszczedzaj sie w tym wieku z ciezarami bo Ci stawy wysiadą
NIKOLIS 168
19-03-09, 22:30
Ja tez w wieku 15 lat tyle samo brałem, ale ważyłem wiecej :D
20lat......65kg wagi...rekord na klatkę 104kg.....staż---prawie 11 miesięcy bez brania odżywek.
Damiano220
24-03-09, 10:41
22latka
98kg,
100kg na bareczki:)
wiek 22 lata
staz ok 50-55 miesiecy
rekord na klatke 170kg
mc 195 kg (wiecej nie zakładałem)
nogi 197.5 kg (wiecej nie zakładałem)
mysle ze na nogi 205-210 poszło by , tylko przy 197.5 kg zaczeło cos strzelac mi w kolanie 2 miechy temu (jak sprawdzałem)
Hehe ja ćwiczę tylko pompki, na klatę cisnę 80kg przy masie 90kg i wieku 18 lat. Pamiętajcie Panowie! nie liczy się to co ile ciśniesz na klatę, tylko to co masz w głowie... jedni o tym wiedzą i pamiętają, inni niekoniecznie...
przemaswks
11-04-09, 10:09
5.04.09 82 kg
waga 64-65kg~~ lat 15
82 kg w tym wieku, jak nie oszukiwane, to przyzwoicie :)
nie sądze 2mc, 33 w bic,95 w klacie. Kumple(nie cwiczacy) w wieku 19/20 lat nie wyciosna 80. Mysle ze pomylilo mu sie cos xD
waga: 72kg
wyciskanie leżąc:110kg
martwy ciąg:130kg
nie sądze 2mc, 33 w bic,95 w klacie. Kumple(nie cwiczacy) w wieku 19/20 lat nie wyciosna 80. Mysle ze pomylilo mu sie cos xD
lol ja w wieku 15 lat 100kg cisłem, wiec jak dla mnie wynik calkiem realny.
przemaswks
11-04-09, 20:53
paluch tez chce dojechac w tym roku do stowki bo do 30 grudnia mam jeszcze 15lat;p a janusz123 jesli nie wiezysz Twoj problem pozdro
przemaswks pewnie wcześnie zaczełeś, troche ZA wcześnie.. No ale to niemoja sprawa. Życzę sukcesów ;)
rekordy z listopada/grudnia
wl 105
siady 117
mc 132
EDIT:
Tak poza tym to paluch masz aktualne dane w profilu? Jak tak to ładnie ciśniesz jak na ten staż. Troche dziwi mnie łapka w porównaniu z wagą 42cm/96kg, no ale każdy ma różną budowę. Przyrostów życzę i wesołych świąt
ojej w klacie mam wiecej, a w bicepsie mniej :)
a staz to u mnie zlozona sprawa. Zaczalem majac 15 lat, najpierw mi szybko uroslo, a potem przestalo i przez ponad rok stalem na tym samym poziomie bawiac sie na silowni od czasu do czasu. Mialem ciekawsze zajecia ;-)
Na powaznie sie zabralem za trening i diete 1,5 roku temu.
Ten sezon poszedl mi bardzo slabo (juz zaczalem redukcje). Zmiana techniki MC (z klasyka na sumo) zabrala mi duzo czasu, zreszta nadal sie nie czuje w niej zbyt dobrze przy wiekszych ciezarach. Zmiana techniki i sprzetu przy wyciskaniu - gryf + ciezary olimpijskie, a technika zgodna z TS (przytrzymanie na klatce, zakaz podnoszenia glowy, bioder, ruszania nogami...).
Zle zorganizowalem trening nog przez pewien czas, potem poprawilem i nie wykorzystalem odpowiedniego czasu na zrobienie rekordu. A moglem go podniesc o przynajmniej dziesiec kilo.
I tak... na MC jestem w plecy, na przysiad stoje tak samo jak w zeszlym roku, klatki zrobilem teoretycznie 5 kg; w praktyce duzo wiecej. Roznica wynikajaca z przytrzymania, zmiany gryfa i krążków jest trudna do oszacowania. Jezeli deklarowane 15kg ważą 14,7kg, to przy 140kg roznica wynosi 2,5kg. Gryfy na silowniach maja 16-18kg. Dodatkowo dynamika gryfa tez odgrywa duza role (olimpijskie do TS są sztywniejsze). Tak wiec roznica robi sie calkiem spora.
Moj obecny regulaminowy wynik to 150kg, co przy standardach silownianych jest wynikiem zanizonym o jakies 10kg. Mowie o tym, zebyscie mieli swiadomosc tego, ze rekord rekordowi nie rowny.
I jak wam sie wydaje, ze u was na silowni gryfy sa profesjonalne, to najprawdopodobniej jestescie w bledzie. Dobry gryf to gruba kasa, z ktora mozna kupic kilka gorszych. Dlatego malo kto sie w to bawi.
375kg na klate, 115kg na biceps i 450kg w martwym ciągu, a w przysiadzie 600kg... na nogi biore 1110kg:) Jest ktoś lepszy?;> a i pompek nie wiem ile robie, bo do tylu nie umiem liczyc... tzn jak zacznę robić, to robię tydzień non-stop bez przerwy... zawsze sie gubie gdy jest powyzej 65 milionów...;/
Pozdro napinacze
zapomniales dodac, ze wszystko na sucho, bez koksow :p
myślałem, że to oczywiste :D
mc: 235
przysiad 180
klatka 150 - wazniejsze nogi i grzbiet.
barki 115
waga 105.
wiek w maju 18
moje rekordy ha! :P
30 sekund - 38 brzuszków
sprint 60m - 7,85s
25 pompek!!!!!!! ;)))))))
Wiek w grudniu 20 hehe
Masa około 69
wzrost gdzieś 175
ćwicze tak gdzieś od lutego br ale wiadomo matury i to tak było jak było
Na klate na serie narazie 55kg:cry::cry: rekordu jako takiego nie mam nigdy nie patrzyłem ;p chciałem pare razy 70 kg ale po treningu to sobie można ;P spróbuje dziś przed ;P:lol:
posumowanie ostatniego cyklu HST:
waga +7kg (dieta i sporo supli ale warto było)
klata +3cm chociaż to raczej motyl tyle zrobił
ramie +1cm
udo +2cm tego to sie akurat nie spodziewałem
pas +1,5cm - niestety
jeśli chodzi o siłe to też poszło co mnie z resztą pozytywnie zaskoczyło bo wiadomo - HST typowo masowe
wyciskanie +7,5kg!
martwy +5kg
przysiad +2,5kg
jedno co moge powiedzieć na 100% - HST na prawde działa - POLECAM
elo
Napinacz01
09-05-09, 13:37
adonis18 jakim HST leciales?
jak mozesz to podrzuc mi na PW.
43 brzuchy w 30sek...
w 2007roku :)
Villain_In_Black
23-05-09, 12:24
2 miechy temu
40 kg wyciskanie lawka skosna łbem w doł
teraz
52,5 kg wyciskanie lawka skosna łbem w doł
HA! KOZAK,. NIE?:D
jeszcze 10 lat ciezkich cwiczen, to moze 100kg przekroczysz :D
Villain_In_Black
23-05-09, 12:59
hahaha ;] przekroczę, przekroczę ;] będzie dobrze;]
NIKOLIS 168
02-06-09, 22:55
Ostatnio pobiłem sam siebie :D
wyciskanie na płaskiej : 12 x 83kg 10 x 88kg 8 x 96 kg 6 x 104kg
Jestem bardzo zadowolony gdyż 2-3 miechy bez cyklu. Od 4 tyg samo BCAA.
I obniżyłem kalorie :)
patryczek666
02-06-09, 23:10
ja cwicze 4 miechy waze 74kg i na płaskiej
14x 60kg,12x 62,5 10x 65kg i 6-7x 70kg.
panowie,wiem ze glupie pytanie ale brakuje mi obciazenia,na martwy mam tylko75 kg i max to ok18 razy.w profilu ma ze 100 pykne ale szczelalem,moze byc wiecej
dodam ze martwy cwicze 6 tyg
No to tak:
moja masa= 69kg
No to tak:
moja masa= 69kg wiek=17lat wzrost=185cm
na klatę=100kg
przysiad=100kg
ekspander 4 sprężyny=20 powtórzeń jeszcze nie spotkałem kogoś kto by więcej tym zrobił prócz mojego ojca który tym ćwiczył kiedyś i zakładał 6 sprężyn i jedną gumę i rozciągał za plecami 20 razy !! A ekspander dawałem różnym kozakom xD i nic
40 pąpek na jednym ręku(prawym) a na dwóch 70 pow. i to takie najlepsze moje rekordy ;p
a Ty aerobik albo fitnes uprawiasz czy kulturystyke?
a Ty aerobik albo fitnes uprawiasz czy kulturystyke?
no areobik to na pewno nie ;)
patryk0765
06-07-09, 14:37
15 lat - 92 kg na klatę (staż 3 miesiące)
bravo chyba ci wysle czekolade w nagrode
Damiano220
05-09-09, 10:33
No to tak:
moja masa= 69kg wiek=17lat wzrost=185cm
na klatę=100kg
przysiad=100kg
ekspander 4 sprężyny=20 powtórzeń jeszcze nie spotkałem kogoś kto by więcej tym zrobił prócz mojego ojca który tym ćwiczył kiedyś i zakładał 6 sprężyn i jedną gumę i rozciągał za plecami 20 razy !! A ekspander dawałem różnym kozakom xD i nic
40 pąpek na jednym ręku(prawym) a na dwóch 70 pow. i to takie najlepsze moje rekordy ;p
w najlepszej formie(93kg) robilem 110 pompek na jednej rece,bez roznicy na ktorej,chcialem startowac w zawodach propomp co w pozniejszym czasie okazalo sie "szitem"
na dzien dzisiejszy ukladam w pracy worki na paletach(z asfaltem) i kazdy jeden worek podnosze do gory(co 7sek idzie na tasmie) w ten sposob ukladam 20 ton (1,5h bez przerwy)
a worki z reguly waza od 25-30kg zalezy jak kumpel nasypie:P
mam zamiar wycisnac na barki po roku czasu pracujac w ten sposob kolo 140kg siedzac,wyciskajac z przodu,
bede co miesiac podawal rezultaty jak sila idzie cwiczac w ten sposob:)
Pozdrawiam.
Wiek 17 Lat
173.5 cm
Rekord to 20kg na ławce leżąc ;/////////
waga 62 kg
slim shady
18-09-09, 18:57
20 kg to sam gryf olimpijski ...
Łał nie widziałem tego działu wypicie 4l tymbark jabko mięta w 5 min nie będąc w toalecie wcześniej ani trakcie
Damiano220
19-09-09, 15:47
poszlo na barki 100
zakupilem animala zob co dalej:)
110 kg w martwym.
wzrost 183
waga 85
staż: 1 miesiąc GÓRA :)
..:Damian:..
10-12-09, 22:44
ława 150 kg
mc 180 kg
a jakies szczegóły?
wiek, waga, staz?
68 kg 120 mc, wiecej nie bylo obciazenia. ch**j z waga jest siła
10-12-09, 23:32
a jakies szczegóły?
wiek, waga, staz?
Waga: obecnie 80-84
Staż: 4-5lat
no to niezle, a wiek?
bull2 - 120kg na mc to zaden wynik. :)
ta ? w tej kategorii wagowej i po solidnych 4 miesiacach ? po przerwie ponad rocznej ?
11-12-09, 00:00
ta ? w tej kategorii wagowej i po solidnych 4 miesiacach ? po przerwie ponad rocznej ?
Nawet w tej kategorii. Nie ma tragedii, ale moze po prostu zle cwiczysz?
Zrob przynajmniej 2x swoja wage, to juz bedzie sie czym chwalic ;)
11-12-09, 00:46
120 nie jest źle może na coś innego kłaść większy nacisk :D
nie wiem Paluch ale mysle ze w 4 miesiace 120MC to dla mnie w pompke wynik, a to ze kiedys tam cwiczylem to wszystko zeszlo i sila uciekla czyli tak jakbym od 0 wszystrko robil
No wlasnie to nie jest tak, ze od zera. Zasady Weidera, chłopcze ;)
Dlatego zapytalem czy dobrze cwiczysz. Pogoogluj i bron boze nie pytaj kumpli z silowni :p
nie wiem Paluch ale mysle ze w 4 miesiace 120MC to dla mnie w pompke wynik, a to ze kiedys tam cwiczylem to wszystko zeszlo i sila uciekla czyli tak jakbym od 0 wszystrko robil
mc to takie cwiczenie które daje siłe na codzien(o ile mieszkasz na wsi tak jak ja) a wiec siła na nim nie spada...
waga:74
wl:104
przysiad 7x100
mc 140
spadek wagi 21 kg. w 9 tygodni dieta 500 kcal. dziennie
fallenursus
03-02-10, 00:16
efekt yoyo gwarantowany, wogole nie zdrowo.
jaki efekt jojo jak to bylo rok temu (z 96kg na 75 kg okolo 50 swiadkow)wage utrzymuje , a jeszcze teraz mam dietke ,aby brzych wyrzezbic na maxa :) bo jak widzisz jeszcze jest obtluszczony , jak sie tak chudnie (co jest bardzo niezdrowe , moje ryzyko) , to zeby nie bylo efektu jojo musisz zmienic swoje nawyki , diete i nie wolno powrocic do poprzednich przyzwyczajen nigdy :) udowodnilem sobie i moim kumplom ,ze w wieku 30 lat ,mozna lepiej wygladac niz sie mialo 20 :) powodzenia cze
Witam, to mój pierwszy post na tym forum więc wszystkich witam :D
A teraz przejdę do tematu. Mam 13lat ważę 60,5kg-61,5kg mam 162-163cm wzrostu a mój staż to 8 miesięcy. Mój rekord to 59kg na klate (bez większych problemów, tak z 53-4kg bym wziął) Jadę na SUCHO :D
Pozdrawiam
Witam, to mój pierwszy post na tym forum więc wszystkich witam :D
A teraz przejdę do tematu. Mam 13lat ważę 60,5kg-61,5kg mam 162-163cm wzrostu a mój staż to 8 miesięcy. Mój rekord to 59kg na klate (bez większych problemów, tak z 53-4kg bym wziął) Jadę na SUCHO :D
Pozdrawiam
cos slabo z tym Twoim treningiem chyba jak 8 miesiecy cwiczysz i tylko 59kg, ja w Twoim wieku bralem 70 kg bez zadnego cwiczenia...
zeby nie bylo
przysiad 3x 140kg
Mc 7x155kg 5seria:)
http://www.youtube.com/watch?v=EPtpfFmobZo
wl 6x95kg
przysiad 5x115kg
wiosło 8x105kg
pozdro
cos slabo z tym Twoim treningiem chyba jak 8 miesiecy cwiczysz i tylko 59kg, ja w Twoim wieku bralem 70 kg bez zadnego cwiczenia...
zeby nie bylo
przysiad 3x 140kg
no może tak mu siła skacze moze cos z treningiem nie tak , a ze ty brales w wieku 13 lat 70kg bez zadnych cwiczen to napisz jak sie czujesz jako super sayan o/
witam
mailem jakies 2 lata przerwy, zaczalem cwiczyc w ponedzialek, i wczoraj szwagier przyszedl i mowi chodz zobaczymy ile wezmiesz, ja mu na to przestan czlowieku nie chce sie zalamac, nie biore on ta to nie peniaj kladz sie, no i wzialem 88 kg, waze 78 kg przy wzroscie 185, heheh no i zamiast sie zalamac sie zmobilizowalem, nie jest zle, miesnie pamietaja stare czasy hehe pozdro chlopaki;)
Thunderbreaker
20-04-10, 15:45
waga:84
wl:90
przysiad 120
mc nie robie
waga:83
wl:115
przysiad nie robie
mc 110
waga:84
wl:90
przysiad 120
mc nie robie
filmik z siadu :)
no może tak mu siła skacze moze cos z treningiem nie tak , a ze ty brales w wieku 13 lat 70kg bez zadnych cwiczen to napisz jak sie czujesz jako super sayan o/
nie jestem super sayan tylko chodzi mi o to zeby wiedzial ze na 8 miesiecy cwiczenia to slabo i zeby poszukal przyczyn tego ze jest slabo...
dobra to i ja w spamowni sie udziele
WL 1x130 lub 8x100
Barki sztanga 1x100 lub 7x90
zapomnialem dodac
wiek 18 wzrost 178
waga 55, zartuje oczywiscie ale Ci co maja wiedziec to wiedza:)
WL : 105
wycisk na barki : 70
biceps w podporze o kolano : 25
Niby słabo ale ciągle powolutku idzie do przodu :d No może poza WL , bo spadłem troszkę po krecie ;]
fallenursus
23-06-10, 17:52
wl 143x3
pochyla w gore hantle 55kgx6
wioslo sztanga 152kgx6
szrugsy sztanga z przodu 180kgx6
mc 220x4
hantle na barki 50kgx6
z stary jestem zeby sie przemeczac.
Wl 135 x 2
MC 170 x 2
Przysiad 100 x 1 :D