PDA

Zobacz pełną wersję : mleko a kreatyna?

MGtest
02-07-12, 08:07
witam czytam na innych forach i każdy pisze inaczej więc muszę zapytać tutaj czy można pić mleko w czasie cyklu kreatynowego na mono? czytałem że można ale nie od razu po zażyciu krety czyli np. krete biore przed sniadaniem o 7.50 to moge pic mleko na drugie sniadanie o 11 ?

Micek185
02-07-12, 10:13
http://pl.memgenerator.pl/mem-image/kurwa-no-nie-no-po-prostu-kurwa-no-nie-pl-000000

skąd wy bierzecie takie pomysły na takie pytania? no nie mogę wyjść z podziwu... co jest w mleku takieog ze w połączeniu z kreatyną CIE ZABIJE?!

xxmłodyxx
02-07-12, 12:21
pij to mleka. Niektóre gainery zawierają kreatyne. A przeciez na masie gainery pije sie z mlekiem najczesciej. wiec nie wiem o co Ci chodzi...

hubi1910
02-07-12, 13:40
Jemu chodzi o to w jakim odstępie czasowym może pić mleko po wzięciu kreatyny a nie o to czy podczas cyklu może pić mleko .
Mleko możesz pić ale dopiero po jakimś czasie od wzięcia kreatyny nie pamiętam dokładnie jakie to odstęp czasowy ale chyba jest to 30min-45min .
Bez pośrednio po wzięciu kreatyny nie można pić mleka bo zmniejsza sie proces wchłaniania kreatyny .
Kreatyna nie lubi tłuszczu a w mleku jest tłuszcz więc kreatynę popij wodą a mleko pij później .

Micek185
02-07-12, 16:22
skąd Ty masz takie informacje? ;O

fallenursus
02-07-12, 17:40
krete wsypujesz w skarpetke. skarpetke zakladasz na fjuta, tyko nie masuj bo porobia sie bable. jesli chcesz zeby sie szybciej wchlonela mozesz w tym samym czasie moczyc jajca w tranie przez 15min.

ps. jesli bedziesz brac z mlekiem musisz sie zaopatrzyc w sermy.

slim shady
02-07-12, 18:06
Witam, w kwestii zażywania kreatyny z mlekiem chodzi w tej sprawie głównie o tłuszcz które zawiera mleko, zarazem ten tłuszcz ma spowalniać wchłanianie kreatyny. Ja Ci powiem tyle, olej tą sprawe i pij normalnie mleko i jedz normalnie kreatynę, nie masz czym się przejmować.

hubi1910
02-07-12, 18:33
skąd Ty masz takie informacje? ;O

Znajomy mi mówił który studiował AWF a jemu powiedział o tym jakiś dietetyk czy kto tam , wiem że wtedy wykłady z nim mieli i im to mówił .

luo
02-07-12, 20:59
Przecież to będzie i tak minimalna różnica

xxmłodyxx
03-07-12, 12:04
tez wątpie by kolega zakładający temat był na tyle zaawansowanym zawodniekiem by musiał zwracacac uwage na takie rzeczy : ) Ja bym ci radził jesc i rosnąc a nie sie przejmowac tym akurat : )