Zobacz pełną wersję : hrt omnadren+hcg ?
Siema, pisałem tu jakiś czas temu, miałem problemy z hormonami leczono mnie próbnie pregnylem, itd.
zakładałem tutaj temat że próbuje odblokować przysadke i żyć bez zastrzyków (hcg). no ale niestety prawdopodobnie klapa - jutro otrzymam wyniki badań, ale poranne wzwody całkiem zanikły :whistle: tak więc chyba będe z powrotem skazany na hcg:headbang: od razu mowie zebyscie nie wyjezdzali mi z lekarzami, owszem chodze, ale głównie po recepty.
i teraz pytanie, bo kiedys stosowalem tak:
150mg enan/tydzien (co 3/4 dni iniekcje)
hcg 1000j. co 2 dni
na samym hcg w sumie też jest 'dobrze' (tzn. normalnie) ale pomyslalem zeby i tak zwiekszyc swoj poziom testosteronu troche dodając omnadren (tak jak kiedys enan w małych dawkach) bo w sumie i tak i tak ciągle jajca "odblokowuje" a przysadka sobie gwizda zamiast wydzielać prawidłowo lh
czy mogłoby być tak:
hcg 1000j. co 3 dni
omnadren 250mg. co 2 tygodnie ?
myślę o omnadrenie bo wyczytałem, że tego się rzadziej wbija, niestety iniekcje co 3 dni były troche denerwujące, zwłaszcza że korzystam z usług pielęgniarek :)
fallenursus
18-03-12, 06:44
Jak prubowales odokowac te przysadke?
Co za problem robic samemu zastrzyki?
1000iu hcg imho za duzo na raz, organizm nie daje wiekszego sygnalu jak 250iu c3d.
próbowałem tym nolvadexem, 12 dni mineło, tylko przez pierwsze 5 było spoko (ale to wydajea mi sie że utrzymało się jeszcze trochę hcg) po tych 5 dniach brak porannych wzwodow a u mnie to taki pierwszy symptom z tych najbardziej zauważalnych.
no a zastrzyki domiesniowe niestety są problemem dla mnie (nie chce trafic w nerw kulszowy, itd.) zreszta jak pielęgniarki za darmoche mi to robią...
to nadawałby się omandren ?
hcg moge poleciec 250 co 3 dni, ale czy nie straci swojej wartosci po iluś dniach(w strzykawce w lodówce) ?
odpuscilbym mixa na rzecz dlugiego estru. jaki problem bic enana e7d??
Daj cypio raz na 7 dni i bedzie to najlepsze rozwiązanie.
fallenursus
18-03-12, 15:11
próbowałem tym nolvadexem, 12 dni mineło, ?
pisalem ci ze minimum to 35dni po 20mg nolvy. i jakis ia, najlepiej exem, no ale. po kosztach to mozesz tylko leczyc kaca.to nie ma hop siup, na to trzeba czasu.
ale rob dalej po swojemu. bijac wiecej jak 500iu hcg mozesz rownie dobrze byc jednym z tych co sobie te jajka uszodzili wlasnie hcg.
fallen nie robie nic po swojemu, dlatego pytam. hcg moge bić w małych dawkach nie widze problemu (co to za problem podzielić sobie strzykawke na 20 "części")
ale jeżeli LH w ogóle się nie dźwigneło w przeciągu 10 dni i teść będzie zerowy to czy jest sens dalej ciągnąć nolvadex ? narazie i tak czekam do jutra na wynik badań i dalej ciągne ten nolvadex, ale wole wiedzieć na czym stoje i co robić w przypadku gdy...
fallenursus
18-03-12, 16:39
Jesli ty biles hcg i w tym samym czasie chciales pod iesc przysadke to sie dziwidz ze nic nie idzie? Jedno wyklucza drugie. Wbijasz hcg -przysadka zbyteczna sygnal z niej ie idzie bo dajesz egzo. Nigdy ale to nigdy nie lecimy sermow i hcg w tym samym czSie.
To jest to samo co wbijanie testo i twierdzenie ze sie nie ma bloka:)
kurde źle przeczytałeś! wbijałem hcg, odczekałem 2/3 dni potem zacząłem nolve 20mg ! przez pierwsze 5 dni było spoko (nawet twardszy był chłopek) ale po 5 dniach zanikły poranne wzwody, libido zreszta tez troche siadło. czy po 10 dniach nie powinno sie chociaz troche LH podwyzszyc? czytałem ze ludzie mieli LH 15j przy normach 2-8 przy braniu nolvadexu/clomidu...
fallenursus
18-03-12, 16:53
Cierpliwosci chlopie. Nie kazdy organizm jest taki sam. Minimum to 5-6 tygodni nolvadexu.
jak ci niz sie nie podniesie po tym czasie to you're in for life bro.
otrzymałem wyniki i o dziwo... LH wzrosło 5,5 [0.8-7.6] (zazwyczaj było na poziome ~3 [2-8]
FSH 6.03 (takie jak zawsze - przed rozpoczeciem jakiekolwiek leczenia)
testosteron 5.03 [6,93-28] !
więc według tego znaczyło by że coś z jajami nie tak... no ale przecież na pregnylu było zawsze dobrze! (libido może nie było najwyższe na świecie, ale poranne wzwody i żadnych kłopotów ze wzwodami też nie było!)
dodam że od zaczęcia nolvadexu do badania to 9 dni.
Wygląda na to że nolvadex pomaga na moją przysadke, więc za tydzień-dwa można by było zrobić badanie tylko testsoteronu.
teraz pytanie - czy jeżeli jednego dnia LH jest na dobrym poziomie(czyli np.5) to czy drugiego testosteron od razu skacze do góry? czy może jak się ma już dobre LH, to czeba poczekać aż testosteron się powoli podniesie).
fallenursus
19-03-12, 13:23
Czy ty mozesz kurea mc uzbroic sie w cierpliwosc please.
Idzie do przodu.
Ppczekalbym.z natepne 3tyg szamaj ten nolvadex i nie fisiuj
bralem ten nolvadex jak przystało, po 20 dniach brania zrobiłem badanie żeby wiedzieć na czym stoje, tym razem samego T. i skoczył on w górę. Wynik : 5,5 [2.8-8] w każdym razie w równej połówce. bralem dalej ten nolvadex, potem odstawilem... pare dni i zaczeła się klapa. czuje ze mam mniej T. w sobie - poranne wzowdy są o wiele słabsze i rzadzse (bo ja to się budze po kilka razy w nocy). Nie wiem czy czekać równy miesiąc czy ile bez tabletek? Czy może od razu zrobić se badanie (ok.10 dni bez tabletek jestem).
Skoro na nolvadexie przysadka pracowała(prawdopodobnie dobrze), to bez tabletek tak szybko by to wszystko pospadało do wartośći równych tym, które miałem zanim się leczyłem? Dodam ze przed jakimkolwiek leczeniem miałem wyniki od 2.89 3.3 przy normach [2.8-8] i to przez długi okres czasu - ok. roku z badaniami, ale zanim robiłem jakie kolwiek badania to czułem się tak samo przez 4-5 lat - nic sie nie zmieniało. i wlasnie czuje sie podobnie jak wtedy :(
czy moze byc tak, ze bez stymulowania przysadki nolvadexem ona po prostu nie pracuje prawidłowo?
i niech mi nikt nie wyjezdza ze lekarzami, bo byłem ostatnio u jakiejś docent w dziedzinie endykronologii - co ona za wnioski z badań wyciąga to porażka normalnie (nie że jestem znawcą tematu ale takie podstawy to jednak znam :( )