Zobacz pełną wersję : Przymusowa przerwa:( Jak uniknąć spadków?
Witam wszystkich,
robię sobie tatuaż i jestem aktualnie po dwóch sesjach pierwsza 7 godzin druga 4, a przedemną jeszcze 2-3 sesje. Nie ćwiczę już dwa tygodnie bo niemogę go zapocić. Co polecacie na uniknięcie spadków oprócz diety? Czy są jakieś metody żeby temu zapobiec? Może jakieś suplementy dać, mam na stanie bccaa ok 150kapsów i mono ok 200g. Jak robiłem kiedyś hst to wyczytałem na internecie że artrofia mięsniowa zaczyna się po ok 10-14 dniach więc to jest teraz:/
Ile masz za sobą cykli mono?
6.Unieruchomienie ramienia lub nogi w gipsie powoduje szybkie utraty masy mięśniowej, siły i wytrzymałości. Monohydrat kreatyny zwiększa wielkość i siłę mięśni u sportowców, ludzi starszych i cierpiących na choroby zwyrodnieniowe. Kanadyjscy badacze prowadzeni przez Adama Johnsona odkryli, że suplementy kreatyny (5 g cztery razy dziennie) zapobiegły zanikowi mięśni u młodych mężczyzn z ręką unieruchomioną w gipsie w ciągu dwóch 7-dniowych okresów. Noszenie gipsu bez zażywania kreatyny spowodowało 3,7% zanik masy mięśniowej, 21,5% zanik siły i 43% zanik wytrzymałości mięśni. Podczas suplementacji kreatyną masa mięśniowa nieco się zwiększyła a siła i wytrzymałość obniżyły się odpowiednio o 4,1% i 9,6%. Suplementy monohydratu kreatyny zapobiegają dużym utratom masy mięśniowej, siły i wytrzymałości unieruchomionych kończyn u młodych mężczyzn. (Journal Strength Conditioning Research, w druku,; opublikowaneo w internecie, styczeń 2009) (fragment artu moldera =o)
może i nie masz gipsu, ale wnioski wyciągnij.
ja bym się nad tym zastanowił, jeśli nie szkoda Ci cyklować jedynie by zapobiec spadkom, no i nie wiem czy działa bo to tylko badania, poszukaj opini ludzi którzy brali mono żeby spadkom zapobiec.. bo to może jest głupota wielka, nie wiem :d
ile jeszcze tej przerwy będziesz miał?
Sir_Lukasz
30-11-10, 12:27
bcaa się przyda... :)
dobra dietka i będzie wszystko dobrze...
możesz co jakiś czas napinać mięśnie izometrycznie aby utrzymać odpowiedni tonus mięśniowy...
Zrobię tak, będę brał z rana mono 5 gram i w ciągu dnia bcaa 3x4 capsy powinno mi akurat wszystkiego wystarczyć:) Dzięki panowie dałem już SOGi