PDA

Zobacz pełną wersję : Ból w łokciach

Mikekk
03-10-10, 18:18
Witam. Czy przy wyciskaniu francuskim w pozycji siedzącej mogę prostować ramiona w łokciach? Bo po 3 tygodniu ćwiczeń zaczęły jakby strzelać mi łokcie. Czekam na odpowiedź.

wojtas fc
03-10-10, 18:47
w żadnym ćwiczeniu nie prostuj do samego końca zawsze zostawiaj minimalnie ugięte łapy wiem to z doświadczenia

Hermann
03-10-10, 18:48
W styczniu podałes plan do oceny. Następny plan podałes w kwietniu. W obu planach jako ćwiczenie na triceps podajesz francuskie wyciskanie. To jak to jest że piszesz że po 3 tygodniach strzela Ci w łokciach? Ponadto w styczniu napisałes że od pół roku ćwiczysz klatke i trica. TZN triceps ćwiczysz półtora roku.Ponadto nie bardzo rozumiem czemu piszesz w zdrowiu i o jaką porade Ci chodzi? Pytanie raczej do speców od treningu.

Mikekk
03-10-10, 18:49
Już teraz wiem.:( a bardzo to mogło wpłynąć na moje stawy? Bo teraz czuje jakby luzy w łokciach;( 3 tygodnie tak ostro ćwiczyłem, na wyciskaniu francuskim najbardziej stawy dostały. bo prostowałem do końca.

flutebox
04-10-10, 07:45
nie bądź baba i nie przesadzaj z tymi stawami przez 3 tygodnie... luzy w łokciach ? hehehe
Hipochondryk :)

Voice666
04-10-10, 08:13
Rozgrzewaj lokcie przed treningiem, nie prostuj ich i nie przesadzaj z ciezarami kosztem techniki to nie bedzie bolec.

Bartek30
13-10-10, 14:36
Witam, ćwicze od 5 miesięcy fbw, 3x w tyg. Na bicki robiłem po 3 ćwiczenia hantlami 10-14kg każda. Łapa urosła mi o 5cm. Dziś zaczołem robić splita - sroda plecy + bicki. Zrobiłęm plecy 8 seri bez problemowo ale przy 4 serii na bicka ogromny ból łap, odczekałem 5 min i kiedy ból przeszedł zrobiłem 5-ta serie i niemoge teraz wyprostować rąk. 5-ta seria była o kolano z hantlą 10kg.
Zawsze ćwicze do maxymalnego bólu i robiłęm uginanie chwytem młotkowym stojąc, ręce maxymalnie prostowałem czyli to może byc problemem?

Sosna91
13-10-10, 15:29
jaki to ból, gdzie dokladnie go oczuwasz? jest to pieczenie mieśnia czy może boł w stawie, scięgno głowy długiej bicepsu?

Bartek30
13-10-10, 15:36
zaczyna sie od stawu, po wewnętrznej stronie łokcia, tam gdzie zgięcie i idzie do przedramienia- najbardziej bolą mięsnie przedramienia. W bicku nic nie czuje jest ok. Małe ciężary, cwiczenie wykonuje to od dawna, dziwne. i to w obu rękach.

Bartek30
14-10-10, 03:20
Aha kiedy ból powoli mijał najbardziej czułem go na przedramieniu, kiedy je dotykałem bul był większy a przedramie napompowane.

fallenursus
14-10-10, 03:34
zmniejsz ciezary
zmien chwyty- np ze sztangi prosten na lamana, nie rob tych cwiczen co ci sprawiaja bol.
suplementacja glukozamina+msm.
patrz czy nie zaczynaja cie bolec stawy barkowe...

Bartek30
14-10-10, 11:05
.
patrz czy nie zaczynaja cie bolec stawy barkowe...

Bolą...normalnie nie odczuwam bólu ale wystarczy że zrobie kilka ćwiczeń na rozgrzewkę i zaczynają boleć ...

fallenursus
14-10-10, 14:06
Dokladnie.
Te bole lapy co masz sa od barku.
Zacznij robic cwiczenia regenerujace obrecz barkowa.i jak napisalem zejdz z ciezarow daj sobie miesiac polepszy sie. Cwiczenia na obrecz barkowa rob co 2 dni.

Bartek30
14-10-10, 15:18
Dzikei wielkie za pomoc. mam prośbe mogłbys mi podac najlepsze cwiczenia na regeneracje? Na fnecie jest tego masa ale nie mam pewności które sa dobre. Moge barki i łapy smarować np altacetem?

fallenursus
14-10-10, 15:56
Jesli ta masc rozgrzewa to nie. Zimne kompresy po treningu. Gdzies tu wstawialem filmy z tymi cwiczeniami. Wroce do domu poszukam.

fallenursus
15-10-10, 01:24
http://www.e-gym.pl/showthread.php?22207-B%F3l-barku&p=372678&viewfull=1#post372678