Zobacz pełną wersję : ile białka 4 jajkach?
witam.
kupuje jajka w makro, jajka "L" o masie 63-73g. gotuje sobie 4 takie jajka i jem same białka - ile to bedzie miało białka?
17-20g białka bedziesz miał z tego ;)
chyba że trafisz na te same bycze po 70g to wtedy troche wiecej.
Anaboliczny Koks
20-09-09, 10:04
wedlug tabeli Jajo Kurze , bialko ma 10g bialka ...
anaboliczny koks ale 100g ma 10g białka?
100g bialka jaja kurzego zawiera 12g bialka.
w jajku 60g jest proporcja 40g bialka - 20g zoltka
dokładnie to 10,8gB/100g w białku jajca
Anaboliczny Koks
20-09-09, 10:15
no tak ,ale to i tak nie wyjdzie 20g jak on ma jaja po 70g
ale żółtko ma wiecej bialka niz bialko :P
wujek_stunt
20-09-09, 11:49
no ale żółtko ma w huk tłuszczu...
kurde to zeby dac powazny zastrzyk białka to trzebaby z 10 jaj zjesc:( a te mozje 4 to praktycznie nic :(
masz dokładnie:
jajko 63g ma 8,5g białek
jajka 73 ma 9,7g białek
same białka:
63g ma 6,3g
73g ma 7,3g
jedz wszystko ;)
jw.
IMO 6 całych, dużych jajek bedzie dla ciebie w sam raz
elo
nie chce jesc wszystkiego bo robie redukcje... :(
no tak ,ale to i tak nie wyjdzie 20g jak on ma jaja po 70g
No jak nie, jak tak... Załóżmy że z jajka 70g, białko waży 48g * 4 to masz
192g - x
100g - 11gB
No i jakby ktoś nie wiedział co z tym dalej zrobić^^ ;d, 192*11/100 = 21g białka
jeśli jajko ma rozmiar 70g to białek będzie dokładnie 7g czyli 4x7=28g
KowalX waże 78 przy 175 cm wzrostu.... czyli te 4 białka jaj wystarczą na posiłek potreningowy?
starczy ,a tak w ogóle to z czym to spożywasz?
chodzi ci o to jakie wegle do tych białek? zazwyczaj 100g makaronu pelnoziarniarnistego lub rzadziej 100g ryzu brązowego. dobrze robie?
jasne,poza tym w makaronie,ryżu również masz białko i powinno być akurat polecam skroić do tego jeszcze pomidora jeśli oczywiście lubisz
zazwyczaj do posiłku po treningowego pije "plusza" boo ma jakies tam witaminy :)
ale czy to białko z jajek jest napewno dobre po treningu? jakos mi ono spokoju nie daje;D
...zazwyczaj po treningu pije odrzywke białkowa łowickie - tez moze byc ? :)
Anaboliczny Koks
20-09-09, 13:44
ta moze byc ,ale ja bym zjadl najpierw ten ryz makaron ,a potem bialko wypil
dleczego w takiej kolejnosci anaboliczny koks?
dobre jest białko z jajek ,a korzystniej po treningu miks białka z węglami niż same węgle.
nie jestem pewien ale gdzies czytalem ze makaronu nie laczy sie z jajkami. Nie wiem czy mi sie to przysnilo czy cos ale tak mi sie cos wydaje ;)
dlaczego nie laczyc ??
moze dlatego ze sa potem sensacje zoladkowe ? ;p
a co do autora tematu - 28g bialka masz wystarczajaca porcje - Twoj organizm i tak wiecej naraz nie przyswoi. jezeli chcesz na sile wiecej bialka to rob np. tak 4bialka 1-2 zoltka ;]
nadaje sie na posilek potreningowy bo z tego co wiem to dobrze przyswajalne wartosciowe bialko
nie jestem pewien ale gdzies czytalem ze makaronu nie laczy sie z jajkami. Nie wiem czy mi sie to przysnilo czy cos ale tak mi sie cos wydaje ;)
wydawało Ci się :)
dlaczego nie laczyc ??
nie wiem tak gdzies wyczytalem chyba ;p ale nie kierujcie sie tym ;) chyba musialo mi sie wydawac :)