PDA

Zobacz pełną wersję : zatrucie zeba

Beggi
07-09-09, 17:17
Właśnie wróciłem od dentysty z wielkim bólem zeba, az ledwo co to pisze (trucizna) bede miał leczenie kanałowe jak zapobiedz vodka/tabletki nic rady nie da a boli juz 30 min nie do wytrzymania to jest... To tak ma być>>>???<<<

Fehu
07-09-09, 17:19
po zatruciu boli ze 2-3 h wez tabletki ;) nerwy sie wytruja i juz nie beda bolec :) poki jeszcze zyja to boli

Beggi
07-09-09, 17:21
ale aż tak łykłem apap ibuprom czy c!@# wie co.. i nicc...

know1126
07-09-09, 17:22
dokladnie, na ogol mnie tez po trutce glebokiej bolalo zawssze. tabletki i badz twardy :rockon::rockon::rockon:

KowalX
07-09-09, 17:22
Właśnie wróciłem od dentysty z wielkim bólem zeba, az ledwo co to pisze (trucizna) bede miał leczenie kanałowe jak zapobiedz vodka/tabletki nic rady nie da a boli juz 30 min nie do wytrzymania to jest... To tak ma być>>>???<<<

Przegotowana woda mi pomaga.Pomaga też lud przyłóż na 5minut do dziąsła lub możesz też ssać przez 15minut kostkę lodu.Może pomoże.

Beggi
07-09-09, 17:23
Heh Złamana ręka to nic przy tym xD

Fehu
07-09-09, 17:29
poczekaj zaraz przejdzie:)

Beggi
15-10-09, 16:06
Witam, w pon byłem u dentysty na leczenie kanałowe tym razem co się okazało musi otruć ząb jeszcze raz.. No i otruł i boli z dnia na dzień coraz bardziej(język, inne zęby, ucho, głowa po tej stronie co był truty mnie wszystko boli). Byłem dzisiaj u niego bo po 3 dniach to chyba powinno przejść.. ale to że nie pokazuję że mnie boli to kazał tylko płukać bo na słowo chyba nie wierzył... Tabletki nie pomagają już wcale jedynie co to łeb przestaje boleć.... I teraz takie pytanie ile się ząb truje..?? I czy iść jeszcze raz do niego..??

Hermann
15-10-09, 16:41
Prawidłowo zatruty ząb przestaje boleć po ok 2 godz.Wydaje mi sie że masz jakiś stan zapalny.Ja miałem podobną sytuacje.Jeżeli nie pomaga proszek wydłub sobie natychmiast trucizne z zęba.Jak dostanie sie powietrze powinno przestać ja tak wtedy zrobiłem i pomogło.Oczywiście musisz iść do dentysty który powinien najpierw wyleczyć stan zapalny.Niech ci zrobi też prześwietlenie.

Ninja165
15-10-09, 16:51
Ja juz mam 6 lekarstwo w kanalowym zebie dopiero za tydzien bede mial wypelnienie.
Pamietam na poczatku ze mnie rwal jak skurwysyn chcieli mnie w prywatnym gabinecie na chirurgie wyslac to ich wysmialem , poszedlem do 2 prywatnej przychodzi i przepisala mi jakis antybiotyk niedrogi za 13zl bralem przez 3 dni i wogole nie bolal. Nie pamietam nazwy wlasnie wiec ci niepowiem ale bys poszedl do apteki powiedzial ze chcesz antybiotyk na bol zeba do 20zl powinna ci dac.

Beggi
15-10-09, 17:03
jak antybiotyk to chyba recepte muszę mieć nie?
A to z tym wydłubaniem to się zastanawiam..

Hermann
15-10-09, 17:06
Co ci pomoże płukanie jak żąb jest zaklejony? Jak sie boisz wydłubać dymaj jak najszybciej do innego dentysty bo zęba nie przetrzymasz

Ninja165
15-10-09, 17:10
Hermann dobrze mowi skoro cie boli to wydlub to jak najszybciej , lekarka to samo mi mowila.
A antybiotyk bez recepty o ile sie nie myle tylko ze znizke masz z recepta.

Beggi
15-10-09, 17:23
zrobił mi dziurę w zębie dzisiaj ale taką że .. płukanie się chyba nawet nie dostaje.. pomyśle jeszcze :/

Beggi
16-10-09, 16:55
byłem wczoraj jeszcze raz rozwiercił dał coś innego zakleił zrobił dziurkę przepisał antybiotyk takie pytanko mam po jakim czasie mnie to boleć przestanie?

fallenursus
16-10-09, 16:58
off top,
mialem kupla kamikaze, sam sobie wyrwal zeba lyzka.:twisted: yup, widzialem to na wlasne oczy :)

Ninja165
16-10-09, 20:06
Antybiotyk dziala maksymalnie po 12h.
Jak ci nie przejdzie to radze zmienic dentyste.

Beggi
17-10-09, 23:42
Antybiotyk dziala maksymalnie po 12h.
Jak ci nie przejdzie to radze zmienic dentyste.

Dentysta najlepszy nie prywatnie, do tej pory...
Biorę Dalacin C przez 24h i nie przynosi efektów i co mam zrobić jutro jak będzie bolał nadal..?
Do przychodni ehe..??

KowalX
18-10-09, 01:10
Dentysta najlepszy nie prywatnie, do tej pory...
Biorę Dalacin C przez 24h i nie przynosi efektów i co mam zrobić jutro jak będzie bolał nadal..?
Do przychodni ehe..??

antybiotyk nie jest w celach przeciwbólowych więc skąd wiesz ,że nie przynosi:errf:

-nie płucz niczym jamy ustnej

idź zapytaj o ketonal

Ninja165
18-10-09, 07:58
Na twoim miejscu zmienił bym dentyste.
W publicznym jak chodzilem na kanalowy to myslalem ze sie zesram z bólu , lepiej troche zaplacic prywatnie i miec fachowo i dobrze zrobione.
Przypomnialem sobie ze to byl Dalacin C i mi przeszlo po 6h.

Hermann
18-10-09, 11:47
Kolego przecieżci pisałem.Jak chcesz sie pozbyć bólu zmień dentyste,zrób przeswietlenie moze kanał jest krzywy jest wiele przyczyn. Ten do którego chodzisz jest konowałem.U mnie do leczenia kanałowego brałemsobie zastrzyk za10 zł.Od razu robił wszystko i zlazłem z fotelaz zaplombowanym i wyleczonym zębem.ZMIEN DENTYSTE bo sie zamęczysz