Zobacz pełną wersję : Grupa krwi
Słyszałem ze z określoną grupą krwi lepiej sie nabiera masę mięśniową niewiem czy to prawda proszę o wypowiedzenie sie na ten temat ,oczekuje odp z uzasadnieniem i nie spam...
slim shady
30-05-09, 22:44
czytałem kiedyś o odpowiednich dietach do dannej grupy krwi, ale jakoś mi się nie widzi to w kuulturystyce
czytałem o tym,bardzo duzo mówi o tym marcin Jabłoński czołowy polski kulturysta wagi ciężkiej.Są grupy krwi którer lepiej reagują na trening siłowy,potwierdzeniem tego faktu jest to że większośc zwycięzców zawodów ma grupę krwi A(chyba) i tak jak slim to powiedział reguluje się to dietą.Więcej mogę powiedziec po powrocie do domu bo tam mam materiały na ten temat,pozdro:)
To chyba czytaliśmy ten sam artykuł :)
Pan Jabłoński wypowiada się o tej diecie pozytywnie...
Ale z kolei Andrzej Maszewski wypowiadał się ,że według tej diety filety z kurczaka źle by mu służyły ,a jednak jest inaczej i nie stosuje jej...
Ja też nie zacznę ,bo bym musiał zrezygnować z serwatki :) i całkowite wyeliminowanie mięsa najlepiej by mi służyło ;p
A ma moze ktos jakies obliczenia co do grupy krwi ,czy to tylko teoria ?
to jest jakies chore ta dieta grupa a ma unikac mięsa białek serwatki wsumie to same rośliny moze jesc heheh to na czym ta mase mam robić:D?
A ma moze ktos jakies obliczenia co do grupy krwi ,czy to tylko teoria ?
np. w ludzie z grupą A cechują się zmniejszoną produkcją soków żołądkowych oraz delikatnym trawieniem.Mają skłonność do większego odkładania śluzu.Skłonności do niektórych chorób oraz są zagrożone niedoborem witaminy B.
przedstawiciele w kulturystyce:
B. Szczotka, R.Słodkiewicz
np z grupą krwi B zwiększona podatność na choroby ,alergia na mięso kurczaka( hehe ;) Bardzo dobra przyswajalność białka zwierzęcego jak i roślinnego pomaga w sportach gdzie rozwijamy muskulaturę
przedstawiciele w kulturystyce:
A.Szyderski,A. Adamski...
niektórzy są za inni przeciw ;)
pzdr
Znacie jakies szersze zródła na ten temat, moze jakies linki?
Początkująca
01-06-09, 21:02
zdarzyło mi się przeczytać o tym
http://zdrowie.onet.pl/202,,,,,diety_grup_krwi,diety.html
slim shady
01-06-09, 21:05
http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=tAD&q=grupa+krwi+dieta&btnG=Szukaj&lr=
Znacie jakies szersze zródła na ten temat, moze jakies linki?
opisze to dokładniej jak skończę egzaminy i pisać pracę ...
czytałem też kiedyś sporo o tym. ale czytałem również, że to ściema. że rodzaj pochłanianego pożywienia ma się nijak do grupy krwi.
nie wiem jak w przypadku kulturystyki ,ale na pewno grupa krwi ma znaczenie w przypadku niektórych chorób itp itd...
Coś w tym jest ale...
sam nie stosuje,bo bym na soi jechał :)
Ile w tym prawdy?
"To co jest żywnością dla jednego, dla innego może być trucizną"
"Toksyczność pokarmów jest przede wszystkim wynikiem ich niepełnego trawienia. Toksyny, które powstają w jelitach, to uboczny produkt rozkładu nie w pełni wchłoniętego pożywienia. Większość takich źle strawionych produktów to pokarmy niezgodne z grupą krwi - w tym również przetworzone i naszpikowane różnymi substancjami chemicznymi.
Już w pierwszych dwóch tygodniach stosowania diety obserwuje się:
-zwiększoną energię
-utratę wagi
-zmniejszenie dolegliwości ze strony układu trawienia
-poprawę w zakresie chronicznych dolegliwości typu: astma, bóle głowy, zgaga, zaparcia"
Ktoś stosował?
Warto się w to bawić?