Zobacz pełną wersję : Spalacz - jaki na dobry początek?
Witam serdecznie!
Jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego witam wszystkich serdecznie :)
Chciałbym się Was poradzić jaki spalacz na początek jest najlepszy? :) Postanowiłem zabrać się za siebie, gdyż mam co zrzucić... Czy taka suplementacja jest szkodliwa dla zdrowia? Mam nadciśnienie, które chciałbym leczyć - czy jakiś spalacz byłby szkodliwy dla mojego zdrowia? :)
P.S: Oczywiście odpowiednia dieta oraz ćwiczenia aerobowe po treningach również będą ;)
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź!
nie bierz spalacza bo to h..... straszna. szkoda zdrowia bo takie termospeedy są szkodliwe oraz mięśni bo je też może spalić:/ załóż 2 koszulki i bluze zrób trening a potem aeroby z 20min i szybko tłuszczyk spadnie;)
basen też dobry:)
MolderDist
02-04-09, 22:43
Przy nadciśnieniu musisz uważać na termogeniki.
Ja bym korzystał ze składników nie podnoszących ciśnienia/temp ciała. Z pewnościa możesz stosować fat burnery.
A jak chcesz osobno to:
- cholina i inozytol (lecytyna w dużych ilościach)
- zielona cherbata
- CLA
- l-karnityna (główna dawka przed treningiem)
polecam z Activlabu Cla + zielona cherbata.
Dzięki Panowie za odpowiedzi. Na początek pas odchudzający + jakaś bluza i jazda - zobaczymy jakie będą efekty :) A co sądzicie o Thermo Speed Extreme? Myślałem już o zielonej herbacie i L-Karnitynie - u kumpla naprawdę bardzo dobre efekty!
MolderDist
02-04-09, 23:16
Thermo Speed Extreme to termogeni. Dla Ciebie jest niewskazany. Możesz mieć po nim preoblemy zdrowotne - czy warto? Sam sobie odpowiedz.
cla + zielona herbata napewno bezpieczne.
Thermo Speed Extreme to termogeni. Dla Ciebie jest niewskazany. Możesz mieć po nim preoblemy zdrowotne - czy warto? Sam sobie odpowiedz.
cla + zielona herbata napewno bezpieczne.
Aha, w takim razie wiadomo, że Thermo Speed Extreme odpada ;) A po jakimś czasie jakbym chciał brać coś lepszego to co polecacie?
P.S: Tak na marginesie L-Kartynina to też thermogenik?
MolderDist
03-04-09, 13:22
Słuchaj wymieniłem Ci wyżej substacnje, które napewno możesz brać i mają jakieś działanie lipogenne, a ty nadal się pytasz oto samo. Ogarnij się ;-)
lipogenne = tworzace tłuszcz (tak jakby ktoś w tej rozmowie zauważył mały bład xD). Jak amsz nadcisnienie to nie stosuj spalaczy najpierw sprobuj wyrownac. Obowiazkowo suplementacja omega 3 + czosnek z olimpa.
zobacz dren. nie dziala typowo pobudzajaco czyli wydaje mi sie ze nie jest na efedrynie i kofeinie. a ludzie chwala. sam sobie teraz wzialem bo ostatnio bralem venoma. po treningu zrobilem 25 min stepera to leciala ze mnie woda jak nigdy.
Mowimy o drenie z MHP?? tam jest kofa, joha , beta pea. no nie ma ch... zeby nei siekalo i cisnienia nie podnosilo :D
http://www.bodybuilding.com/store/mhp/dren.html
MolderDist
03-04-09, 15:09
Soory chodziło o lipotropowe xD
No ta w drenie wszystko ok, kolega odrazu do piachu poleci xD
ahas teraz przeczytalem dokladnie opis drenu. rzeczywsicie jest napakowany pobudzaczami. ale powiem szczerze ze efektu pobudzenia po nim wogole nie czuje. tyle ze sie zajebiscie poce. i opisy na necie innych ludzi tez sa takie ze raczej pobudzajaco nie dziala. ale zwracam honor. sklad mowi sam za siebie:smile:
No ciebie moze nie ale ja po johimbinie bałem się że zejdę i to po małych dawkach :D Od tego czasu nie tykam.
OK zacznę chyba od CLA i zielonej herbaty :) Potem L-Karnityna - teraz pytanie ile razy to dawkować i kiedy? :)
Mój chłopak który chciał spalić troszkę tłuszczyku używał - DYMATIZE AMP'D Energizing Fat Burner
tu masz skład:
2 kapsułki ( 1 porcja ) zawierają :
ilość %DZ Witamina B3 35mg 175%
Witamina B6 35mg 1,750%
Witamina B12 75mcg 1,250%
Kwas foliowy 267mcg 65%
Mieszanka firmowa 1,392mg Ekstrakt z zielonej herbaty
kofeina
l-tyrozyna
-fenyloalanina
n-acetyl l-carnityny
ekstrakt z imbiru
ekstrakt z pieprzu czarnego
glukuronolaktona
zażywa się 2 razy dziennie po 2 kapsułki.
dobry i pełen opis masz na stronie sklepu w którym go kupiliśmy - hellhound - http://www.hellhound.pl/ampd-120kap-p-2113.html
Jest mocny ale mój chłopak był zadowolony i nie było skutków ubocznych, o jakich czasami się słyszy.
ja sama jestem siatkarką już długi czas i też polecam Ci na początek L-Karnitynę. Ja zażywałam ją 2 raz dziennie na pół godziny przed treningiem i po - dziennie ok 1,5 litra płynu
slim shady
04-04-09, 15:13
Chciałbym się Was poradzić jaki spalacz na początek jest najlepszy? :)
dieta + aeroby = najlepszy spalacz ( nie dieta z przyjaciółki tylko solidna)
Czy taka suplementacja jest szkodliwa dla zdrowia?
tak
czy jakiś spalacz byłby szkodliwy dla mojego zdrowia?
przy nadcisnieniu lepiej nie ryzykować
nie bierz spalacza bo to h..... straszna. szkoda zdrowia bo takie termospeedy są szkodliwe oraz mięśni bo je też może spalić:/ załóż 2 koszulki i bluze zrób trening a potem aeroby z 20min i szybko tłuszczyk spadnie;)
jak sie nie zabezpieczasz to sie mięśnie palą, bo co ma zakładać dwie koszulki i bluze ?
straci tylko wode zgromadzoną pod skóra nie tłuszcz,
20 minut na początek moze byc dobre ale potem sie do tego szybko przyzwyczajamy i trzeba dłuzej sie katować albo zastosować HIIT
Dzięki Panowie za odpowiedzi. Na początek pas odchudzający + jakaś bluza i jazda - zobaczymy jakie będą efekty :)
nie kupuj pasa to strata kasy wyzej napisałem ze to tylko tracisz wode a nie tłuszcz, moze z 2 cm stracisz po tym w pasie ale i odzyskasz wiec nie ma sensu kupować tego
lepiej zainwestuj w diete
Taj jak Symu napisał OMEGA 3 + czosnek i bedzie dobrze
l-karnityna niezbyt skuteczna ale lepsze to niz nic, Cla trzeba stosowac przez długi czas zeby był minimalny efekt wiec raczej nie wiem czy warto, zielona harbata jest dobrym rozwiazaniem ale kup w kapsółkach a nie w filizance,
zastosuj ocet jabłkowy + wapń
ps.ćwiczysz na siłowni ?
A co myślicie zamiast pasa - o takich spodenkach??
http://mmo.pl/spodenki-odchudzajace-neoprenowe-p-64.html
Opis mega duży i w ogóle same zalety - wierzycie że takie coś zadziała?
a może stosował ktoś?
cena dość spoko akurat w tym sklepie bo nie wiem jak inne
ps.ćwiczysz na siłowni ?
Do domu zamawiam w ciągu najbliższego tyg. ławeczkę do brzuszków, pod sztangę, stojaki pod sztangę - zestaw 100 kg obciążeń + gryfy, hantle :)
Czyli odradzacie, żebym brał jakiekolwiek spalacze przy nadciśnieniu?
Pomyśl o diecie redukcyjnej np. Carb cycling ;)
Jeśli jesteś konsekwentny to można na tym zdziałać cuda.
Krótki arcik o tym ;)
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_nutrition/carb_cycling_for_idiots
slim shady
04-04-09, 19:58
A co myślicie zamiast pasa - o takich spodenkach??
http://mmo.pl/spodenki-odchudzajace-...nowe-p-64.html (http://mmo.pl/spodenki-odchudzajace-neoprenowe-p-64.html)
Opis mega duży i w ogóle same zalety - wierzycie że takie coś zadziała?
a może stosował ktoś?
cena dość spoko akurat w tym sklepie bo nie wiem jak inne
działa na tej samej zasadzie co pas, pozbedziesz sie tylko wody pod skóra nie tłuszczu
Czyli odradzacie, żebym brał jakiekolwiek spalacze przy nadciśnieniu?
tak, zresztą skonsultuj to z lekarzem otrzymasz taką samą odpowiedź, nie którym osobom bez nadcisnienia telepie serducho
Ale CLA, zielona herbata bądź L-Kartynina chyba nie powinny mi zaszkodzić? Czy się mylę?
Ale CLA, zielona herbata czy L-Kartynina chyba nie powinny mi zaszkodzić? Czy się mylę?
slim shady
04-04-09, 20:34
Ale CLA, zielona herbata bądź L-Kartynina chyba nie powinny mi zaszkodzić? Czy się mylę?
nie zaszkodzą, l-karnityna jest dobra na serce
z nadcisnieniem nie ma zartów. ja bym KATEGORYCZNIE NIC NIE BRAL. Chłopie to jest twoje serce, wystarczy jeden drobny bład i mowiac delikatnie "nie bedziesz sie juz martwil swoim cialem"
Wszystkie te spalacze pobudzaja i/lub podnosza temperature i/lub cisnienie.
DO NOT TOUCH IT MAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postanowiłem co nieco wyguglać o L-Kartyninie i znalazłem taką krótką wzmiankę o chorobach serca itp:
"
Wskazania do stosowania
• Choroby układu krążenia
Szczególne znaczenie przypisuje się ochronnemu działaniu L-karnityny na mięsień sercowy w chorobie niedokrwiennej. Wykazano jednocześnie, że L-karnityna ma działanie zapobiegawcze w zaburzeniach rytmu serca, między innymi w migotaniu przedsionków spowodowanym niedotlenieniem mięśnia sercowego. Zwiększa siłę skurczu mięśnia sercowego. Zaleca się ją także w zaburzeniu krążenia obwodowego (ręce, stopy)."
Tak więc wychodzi na to, że L-Kartynina ma pozytywne działanie na serce - jak to skomentujecie? :)
Spalacz czerwony fat burner universla, fajnie wypłukuje wszystkie toksyny z organizmu, mi po nim poprawia sie nawet stan skóry.
Spalacz czerwony fat burner universla, fajnie wypłukuje wszystkie toksyny z organizmu, mi po nim poprawia sie nawet stan skóry.
A jest nieszkodliwy dla zdrowia?
mozesz byc spokojny.
Chociasz jak masz jakies obawy to jest jeszcze niebieski polowe slabszy :)
mozesz byc spokojny.
Chociasz jak masz jakies obawy to jest jeszcze niebieski polowe slabszy :)
Na allegro widzę, że te fat burnery są w zestawie z L-Kartyniną :) Jak coś to kupić bez Kartyniny czy z nią?
fat burnery czesto nie maja wlasnie stymulantow patrz wlasnie universal b. dobre produkty.
L-karnityna ma IMO lepiej sie sprawdza pro-zdrowotnie niz spalajac tluszcz.
KUp bez strata kasy na tamta z l -kartnityna obydwie ja maja tylko ze tamta w wiekszym steżeniu .
A czy fat burner mógłby jakoś kolidować z braniem leków na nadciśnienie czy nie ma z tym obawy?
watpie ale szczerze mowiac nigdy się tym nie interesowałem wiec nie moge powiedziec na 100%. Lekarza najlepiej spytac.
slim shady
05-04-09, 12:57
ile sie juz odchudzasz ? i w jaki sposób ? czy juz wogle waga Ci nie idzie ?
Niemozesz przyjmowac jedynie spalaczy ktore zawieraja kofeina i tauryne.
ile sie juz odchudzasz ? i w jaki sposób ? czy juz wogle waga Ci nie idzie ?
Dopiero zaczynam. Te suple planuje kupić za jakiś miesiąc może nawet więcej bo gromadzę sprzęt do ćwiczeń a na wszystko kasy niestety ni ma...narazie kupiłem ławeczkę do brzuszków a teraz planuję kupić trochę sprzętu do siłki :) Planuje robić treningi na rzeźbę + aeroby po treningach, może jakieś bieganie.
slim shady
05-04-09, 13:05
skoro zaczynasz sie odchudzac wiec nie jest Ci zaden środek potrzebny bo masz potencjał do spalania, dieta + aeroby + omega 3, wapn, ocet jabłkowy i nic Ci nie potrzeba, zkoda kasy na srodki ktore i tak gówno mogą zrobic
skoro zaczynasz sie odchudzac wiec nie jest Ci zaden środek potrzebny bo masz potencjał do spalania, dieta + aeroby + omega 3, wapn, ocet jabłkowy i nic Ci nie potrzeba, zkoda kasy na srodki ktore i tak gówno mogą zrobic
Na początek jadę na czysto tzn. dieta + dobry trening, potem spróbuję Omegi 3 i wapń a po jakimś czasie kupie tego fat burnera + L-Kartyinine :) Zobaczymy jakie to wszystko przyniesie efekty...teraz mi tylko powiedzcie jak i ile zażywa się tych wszystkich suplementów? :) Tak wogóle to dzięki za pomoc i spore zainteresowanie tematem :smile:
slim shady
05-04-09, 22:49
zalezy jaki produkt kupisz, kazda firma ma inną zawartość w kapsułce, ale raczej bym sie przeczylał do tego co pisze na opakowaniu, l-karnityny mozna troche wiecej braz zeby ja odczuc
W sumie nasunęło mi się jeszcze jedno pytanko :) Czy te spalacze sprawiają, że pocimy się cały czas czy tylko podczas większego wysiłku?
Jak brałam L-Karnitynę pociłam się w sumie podczas treningów - ale wtedy naprawdę bardzo:)
Ja brałam lżejszą ale mój chłopak brał tę:
http://www.hellhound.pl/lkarnityna-1000mg-30tab-p-956.html
droga ale bardzo ją sobie chwalił
ogolnie fat burnery , carnityny itp. maja powodowac lepsze, szybsze wykozystanie tluszczu. Po termogenikach pocisz sie bardziej caly czas ale tylko przy wiekszym wysilku jest to zauwazalne, no przy tych mocniejszych caly czas;).
Spalacze ktore powoduja ciagle wypacanie sa bardzo niezdrowe .
To dobrze bo bałem się, że poza treningami też będę tak bardzo się pocił :)
Abram15 tak działaja wszystkie termogeniki, a anwet zwykla kawa. Na pewno nie sa zdrowe, ale jak dobrze brane moga nie szkodzic.