PDA

Zobacz pełną wersję : Kreatyna+Gazowane

toxic
29-03-08, 16:14
Siema mam zapytanie slyszlame ze nie mozna pic niczego gazowanego na cyklu czy to prawda? - i jesli mozna to jakie ilosci :P bo szklanke koli bym sie napil bo nie pije juz od miecha :D teraz juz musze ^^

usuniety
29-03-08, 16:24
A ja słyszałem że mleko i kreatyna bezpośrednio razem się nie używa. Może to też ktoś sprostuje przy okazji?

VegetaSSJ3
29-03-08, 17:10
Ktos wam glupot na opowiadal chodzi mi o to czy mozna pic wode gazowana podaczs brania kreatyny wiadome z ecola nie jest zbytnio zdrowa ale nie ma reakcji z kreata dla swietego spokoju pij wode mineralna a cole w odstepie przed braniem kreatyny chodzi mi oto zebys cola nie przpijal krety a co do drugiego postu wiec mleka nie przepijaj z kreat bo mleko zawiera bialko lepiej przepic woda mineralna

Giera
29-03-08, 17:13
Gazowane napoje możesz pić spokojnie, do stacków nawet te z kofeiną :)

Mleka wogóle nie powinno się pić. Dlaczego? - Laktoza czyli cukier prosty, które z wiekiem jest corazto mniej trawiony. Mleko, jogurty mają dużo laktozy więc na tym można fajnie tłuszczyk robić ale nie masę :) Pozatym Kreatynę ( oczywiście mowa tu o mono ) powinno się pić z cukrami o jak największym indeksie glikemicznym czyli najbardziej nadaje się glukoza. Mleko ma cukry o małym IG a dodatkowo zawiera tłuszcz, który obniża wartość insuliny (czyli bezpośredniego transportera kreatyny) w osoczu więc wchłanialność jest niższa

toxic
29-03-08, 22:56
dla jednego i drugiego po sogaczu temat rozwiazany :)

Andr3w
02-04-08, 14:46
ja slyszalem ze nie mozna kofeiny i mleka przy kreatynie brac i gazowanych tez nie !

Paluch
02-04-08, 15:30
Gazowane napoje możesz pić spokojnie, do stacków nawet te z kofeiną :)

Mleka wogóle nie powinno się pić. Dlaczego? - Laktoza czyli cukier prosty, które z wiekiem jest corazto mniej trawiony. Mleko, jogurty mają dużo laktozy więc na tym można fajnie tłuszczyk robić ale nie masę :) Pozatym Kreatynę ( oczywiście mowa tu o mono ) powinno się pić z cukrami o jak największym indeksie glikemicznym czyli najbardziej nadaje się glukoza. Mleko ma cukry o małym IG a dodatkowo zawiera tłuszcz, który obniża wartość insuliny (czyli bezpośredniego transportera kreatyny) w osoczu więc wchłanialność jest niższa

a ja na mleku, twarogu, serkach wiejskich w 5 miesiecy przytylem 18kg... miesni oczywiscie, a nie tluszczu...

mleko to zdrowy produkt... jak nie trawisz laktozy, to po wypiciu mleka bedziesz mial dolegliwosci... a jak trawisz, to nie masz.
Z tym popijaniem kreatyny glukoza to mit dawno obalony...
Z mlekiem tez... doedukuj sie...

lukasz-stargard
02-05-08, 09:32
Jak ta glukoze rozrabiac? W jakich proporcjach. Mam glukoze Delecta 200 g w paczcce. Mam to rozrobic z woda i popijac krete czy jakos inaczej?

Paluch
02-05-08, 14:26
Kreatyne popijasz woda mineralna, bez zadnej glukozy.

terrorsiejem
02-05-08, 18:03
najlepiej w ogóle nie pic koli kawy itp ja pije tylko cherbate wode mineralną(nie gazowaną) i izotoniki i żyje :)

lukasz-stargard
04-05-08, 10:34
Ja wlasnie tak robie. Krete popijam woda mineralna. Ale koledzy mi radza zeby wlasnie popijac woda z glukoza bo wtedy lepiej sie przyswaja niby krete. Mi to osobiscie nie odpowiada chociazby z tego powodu ze idzie sie zwymiotowac jak sie pije ta glukoze. Czy to prawda ze ta glukoza pomaga w przyswajaniu krety?

VegetaSSJ3
06-05-08, 16:30
To sa tylko takie mity najwazniejsza jest dieta idostarczanie duzoi ilosci wody a wtedy kreatyna juz sobie poradzi

pey
14-05-08, 15:30
Nie powinno się pić gazowanego przy cyklu z kreatyna, tribusteronu, glutaminy, dextrozy itp., bowiem to obciąża żołądek, wątrobę i jelita. Prosty test: do gazowanej wody lub napoju wsyp kreatynę lub tribusteron i zobacz co sie stanie - to samo dzieje się w Twoim żołądku...